Руският президент Владимир Путин застана в 10 часа в студеното

...
Руският президент Владимир Путин застана в 10 часа в студеното
Коментари Харесай

Със ZoV на дедите Путин посреща сам парада в Москва

Руският президент Владимир Путин застана в 10 часа в студеното утро на Червения площад за парада на над 11 хиляди военни и цивилни и близо 200 машини на съветската войска.

Русия през днешния ден отбелязва с военни паради в 28 града 77-та годишнина от успеха във Великата отечествена война.

В строя на Червения площад се чака да преминат и участници във войната в Украйна, съгласно предварителна информация. Планирано бе в небето измежду съвсем 80 самолети и хеликоптери би трябвало да премине Ил-80 - особено приспособен летящ команден щаб при положение на нуклеарна война. Но въздушната част на парада в Москва беше анулирана поради неприятното времето, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков за РИА Новости.

Миналата седмица Песков и ръководителят на Държавната дума Вячеслав Володин изрично опровергаха слуховете, че в речта си на 9 май президентът Владимир Путин публично ще разгласи война на Украйна и всеобща готовност в Русия.

Песков заяви също по този начин, че тази година на парада не е поканен нито един задграничен водач, тъй като годишнината не е юбилейна.

Мнозина разясниха през последните дни, че вместо респект към сражавалите се против нацистите и работилите в тила за разгрома на хитлеристка Германия и съдружниците ѝ 9 май се трансформира поради нахлуването в Украйна в засегнатост към паметта им. Демонстрирането на " самолета на Страшния съд " и на междуконтинентални балистични ракети " Ярс " в деня, на който дълги години се повтаряше " Никога повече! " война, е разчетено като предизвестие към Запада в миг, когато съвсем всеки ден режимът на Путин е глобен и изпада във все по-дълбока изолираност.

69-годишният водач в Кремъл неведнъж оприличава войната в Украйна с предизвикването пред Съветския съюз, когато нацистите на Адолф Хитлер нахлуват през 1941 година

" Опитът за усмиряване на агресора в навечерието на Великата отечествена война се оказа неточност, която коства скъпо на нашия народ. Няма да създадем такава неточност повторно, нямаме право ", сподели Путин на 24 февруари, когато разгласи това, което в Русия под опасност от дълги години затвор би трябвало да се назовава специфична военна интервенция.

Очаквайте детайлности!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР