Руският президент Владимир Путин въвежда военно положение в четирите нови

...
Руският президент Владимир Путин въвежда военно положение в четирите нови
Коментари Харесай

Путин въвежда военно положение в четирите анексирани украински територии

Руският президент Владимир Путин вкарва военно състояние в четирите нови района на страната, оповестява ТАСС.

Указът е оповестен на уеб страницата на президентството, съобщи news.bg.

Заповедта е в действие за анексираните на 30 септември от Украйна Донецка и Луганска национална република, както и Запорожка и Херсонска област.

" Подписах декрет за въвеждане на военно състояние в четирите съставни формирания на Руската федерация (ДНР, ЛНР, Запорожка и Херсонска област - бел. ТАСС). Той неотложно ще бъде изпратен за утвърждение в Съвета на федерацията и Държавната дума ще бъде осведомена за решението ", заяви Путин на съвещание на Съвета за сигурност, което той организира посредством видеоконферентна връзка.

Съгласно закона президентът на Руската федерация би трябвало неотложно да осведоми Съвета на федерацията и Държавната дума за въвеждането на военно състояние.

Освен това съветският водач вкарва междинна степен на реакция в районите на страната, граничещи с Украйна, както и висока степен на паника в останалите райони на Централния и Южния федерален окръг. Съгласно указа в други области на Русия се вкарва равнище на съществена подготвеност.

Средното равнище на реакция се отнася за Крим, Краснодарски край, Белгородска, Брянска, Воронежка, Курска, Ростовска област и Севастопол.

Това значи, че управляващите в тези райони " упражняват пълномощия за осъществяване на мобилизационни ограничения в икономическата сфера, в изпълнителните органи на тези съставни формирания на Руската федерация и локалните управляващи, самостоятелни ограничения за териториална защита, ограничения за гражданска отбрана, отбрана на популацията и териториите от натурален и техногенен темперамент, както и пълномощието да ползва ограничения за облекчаване потребностите на въоръжените сили на Руската федерация, други войски, военни формирования и органи и потребностите на популацията ".

Русия анексира огромна част от Запорожка, Херсонска област и ДНР и ЛНР, откакто организира " референдуми " - гласувания, които бяха наказани от Киев и западните държавни управления като противозаконни и насилствени.

Редица страни оповестиха, че няма да признаят референдумите и анексията. Сред тях са и съдружници на Русия, като Сърбия, които преди този момент се оповестиха против антируските наказания.

По-рано през днешния ден беше обявено, че в Херсонска област е почнало " проведено пренасяне " на поданици от десния към левия бряг на Днепър, където към този момент са ситуирани бази за краткотрайно настаняване.

Русия разгласи, че анексираните украински територии са под нейната нуклеарна отбрана

Кремъл признава, че към момента се работи по тяхното " консолидиране "

До евакуацията на популацията се стигна, откакто окупационните управляващи на региона предизвестиха, че украинската войска ще се опита да си върне Херсон.

Сергей Суровикин, пълководец на обединената формация на съветските войски в Украйна, сподели, че не могат да бъдат изключени " сложни решения " във връзка с Херсон.

Според съветски военни блогъри тези думи потвърждават неприятното състояние на съветските елементи, които се предполга, че са към пет пъти по-малко от събраната в региона украинска армия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР