Руският президент Владимир Путин в телефонен разговор с френския си

...
Руският президент Владимир Путин в телефонен разговор с френския си
Коментари Харесай

В разговор с Макрон Путин иска безусловно изпълнение на всички руски искания

Руският президент Владимир Путин в телефонен диалог с френския си сътрудник Еманюел Макрон разиска хода на договарянията сред Москва и Киев и изрази подготвеност да продължи разговора при осъществяване на съветските претенции. Това заяви пресслужбата на Кремъл, представена от ТАСС.

Нямаше незабавно известие от Елисейския замък. Френската осведомителна телевизия Бе Еф Ем заяви, че диалогът е траял 1 час и 45 минути.

" Владимир Путин осведоми за положението на нещата на диалозите сред съветската делегация и украински представители. Беше изразена подготвеност за продължение на разговора - при абсолютно осъществяване на добре познатите съветски претенции ", се споделя в известието, представено от ТАСС.

Както означават в Кремъл, „ главното е украинската страна да подходи съществено към постигането на съглашения, чието осъществяване е значимо за прекратяването на военните дейности “.

Путин е поканил Макрон да разиска филантропичните въпроси с Киев.

„ Обсъден бе въпросът за евакуацията на цивилното население от регионите на конфликти. Владимир Путин обърна внимание на обстоятелството, че Киев към момента не извършва договореностите, реализирани по подобен изострен филантропичен въпрос. По-специално, макар „ режима на безмълвие “ оповестено на 5 март от съветска страна за излизане на цивилни и непознати жители от Мариупол и Волноваха - украинските националисти не позволиха евакуацията от тези градове.И паузата във военните дейности още веднъж беше употребена единствено за струпване на сили и средства в позициите им. Президентът на Франция още веднъж беше поканен да работи интензивно с управляващите в Киев, с цел да се съобразят с нормите на интернационалното филантропично право “, се споделя в прессъобщението.

В същото време Путин е призовал Макрон да уреди филантропични въпроси с Киев.

„ Президентът на Франция още веднъж беше поканен да работи интензивно с управляващите в Киев, с цел да се съобразят с нормите на интернационалното филантропично право “, оповестиха от пресслужбата.

Били са контрактувани по-нататъшни контакти сред Русия и Франция на разнообразни равнища.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР