Руският президент Владимир Путин стои зад моето отравяне. Това заяви

...
Руският президент Владимир Путин стои зад моето отравяне. Това заяви
Коментари Харесай

Навални: Путин стои зад отравянето ми

Руският президент Владимир Путин стои зад моето отравяне. Това съобщи критикът на Кремъл Алексей Навални пред немското списание „ Шпигел ”, съобщи Ройтерс.

Навални беше признат в немската болница „ Шарите “ на 22 август, откакто два дни по-рано изпадна в безсъзнание по време на полет към Москва. Първоначално той бе настанен в болница в град Томск в Сибир, само че неговите доближени желаеха да бъде транспортира в Германия.

На 2 септември немското държавно управление заяви, че токсикологични проучвания са дали „ неоспорими доказателства “, че Навални е токсичен с невропаралитичния сътрудник „ Новичок “. По-късно лаборатории във Франция и Швеция потвърдиха заключението на немските специалисти. Миналата седмица опозиционерът бе изписан от болничното заведение.

 „ Казвам, че Путин стои зад това закононарушение, и нямам други версии за случилото се ", разяснява Навални пред немското списание.

Западните страни изиска пояснение от Кремъл, който отхвърля да е забъркан в случая и споделя, че към момента не е получил доказателства, че е било осъществено закононарушение.

„ Не изпитваш никаква болежка, само че знаеш, че умираш “, съобщи Навални във връзка с момента, в който е усетил резултата на нервния сътрудник

Той съобщи пред „ Шпигел ”, че ще се върне в Русия

„ Задачата ми в този момент е да остана смел. И аз не се опасявам ”, разяснява опозционерът.

Според непосредствен до Навални политически деятел той ще се нуждае от най-малко още един месец, с цел да се възвърне изцяло.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР