Руският президент Владимир Путин сигнализира готовността си да преговаря за

...
Руският президент Владимир Путин сигнализира готовността си да преговаря за
Коментари Харесай

Задкулисна дипломация: Путин тайно намеква за готовност за преговори с Украйна

Руският президент Владимир Путин алармира готовността си да договаря за преустановяване на огъня в Украйна, употребявайки техниките на подмолната дипломация. Това пише New York Times, базирайки се на съветски и западни публични лица.

Публично съветският президент показва войнствена изразителност, само че загатва за помирение посредством медиатори. Условия обаче има - Путин желае да резервира завзетите украински територии, изясняват двама някогашни високопоставени чиновници, близки до Кремъл.

Владимир Путин изпраща сходни сигнали от към септември, по-специално посредством държавните управления на трети страни, свързани със Съединени американски щати и Русия.

„ Путин изпрати данни за съглашението за преустановяване на огъня през есента на 2022 година Тази самодейност породи, тъй като въоръжените сили на Украйна победиха съветската войска в североизточната част на страната “, означават източниците на изданието.

Събеседниците на NYT споделят, че Путин е видял удобни условия за договаряния: обстановката на фронта е стигнала до задънена улица и Западът е понижил размера на военната помощ за Украйна, значително заради войната на израелската войска с бойците на Хамас.

Някои анализатори обаче са сигурни, че дългата война е от изгода за Москва, до момента в който други приказват за изгодата от сключването на помирение преди началото на президентските избори в Русия. Във втория случай съветските управляващи ще имат опция да показват прекратяването на огъня на гласоподавателите като победа в пълномащабна война.

„ Сега Путин не упорства за премахване на държавното управление на Зеленски. Той дава знак за подготвеност за преустановяване на огъня и чака съответни оферти “, споделят събеседниците.

Примирието при изискванията на Москва е неизгодно за Киев, защото съвсем 20% от украинските територии ще бъдат следени от Руската федерация. Американски чиновници споделят, че украинските управляващи не са подготвени да създадат това.

Припомнете си, че наскоро говорителят на Кремъл -, съобщи, че в момента не съществува нужната основа за мирни договаряния сред Русия и Украйна.

„ Наистина считаме, че тематиката за договарянията сега не е настояща ”, съобщи пред медиите представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той добави, че Англия е провалила възможностите за спокойно съглашение през 2022 година, като е оказала напън върху Киев да откаже проектоспоразумение, препоръчано малко, откакто Русия изпрати войски в Украйна.

„ След това нямаше никакви предпоставки за договаряния, а имаше още по-малко предпоставки, откакто Украйна в действителност юридически забрани всевъзможни договаряния с съветската страна ”, акцентира Песков.

През октомври 2022 година украинският президент Володимир Зеленски подписа декрет, с който публично разгласи вероятността за каквито и да било украински договаряния с Путин за „ невъзможна ”, откакто Русия съобщи, че е анексирала четири района в Южна и Източна Украйна.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР