Руският президент Владимир Путин ще посети Сърбия през есента, съобщава

...
Руският президент Владимир Путин ще посети Сърбия през есента, съобщава
Коментари Харесай

Путин ще посети Сърбия есента

Руският президент Владимир Путин ще посети Сърбия през есента , оповестява сръбският външен министър Ивица Дачич, представен от В92.

" Руският външен министър Сергей Лавров, с който приказвах в Москва ми сподели, че това се възнамерява ", разяснява Дачич. Лавров също по този начин му е съобщил, че в случай че бъде уголемен форматът на договарянията за Косово в Брюксел, Москва е подготвена да взе участие .

Дачич осведоми Лавров за последните събития в разговора сред Белград и Прищина и прибавя, че форматът няма да бъде промене н за момента, само че че диалозите ще се " засилят ".

 Путин има водеща роля в международната политика, уверен Вучич
Путин има водеща роля в международната политика, уверен Вучич

Новият сръбски президент към този момент разгласи желание да поддържа другарски връзки с Русия

Това ще бъде третата среща на Александър Вучич и Владимир Путин за по-малко от година , те са срещали общо 13 пъти, оповестява " Сеника ".

Според някои съветски медии, Москва е подготвена д а даде на Сърбия 30 осъвременени бронирани машини за пехотата и същият брой модерни танкове T-72. Прехвърлянето на военно съоръжение е разисквано през 2016 година в границите на военно-техническото съдействие сред Русия и Сърбия.

Руският дипломат в Белград Чипурин осведоми сръбския президент, че Путин приема поканата . Очаква се да бъдат подписани няколко съглашения , които ще задълбочат съдействието сред двете страни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР