Руският президент Владимир Путин се съгласи в Украйна да бъдат

...
Руският президент Владимир Путин се съгласи в Украйна да бъдат
Коментари Харесай

Русия плаща на арабски бойци да воюват в Украйна

Руският президент Владимир Путин се съгласи в Украйна да бъдат изпратени бойци от Близкия Изток. Идеята за импорт на наемници е препоръчана от министъра на защитата Сергей Шойгу. По думите му Русия е получила „ голямо количество поръчки от разнообразни типове доброволци от разнообразни страни “, в това число над 16 000 души от Близкия Изток, които да се включат във войната.

„ Ако виждате, че има хора, които желаят на доброволна основа,  да дойдат и да окажат помощ на хората, живеещи в Донбас – би трябвало да бъдем отсреща и да им помогнем да се придвижат до зоната на военните дейности “, съобщи Путин в петък, 11 март, на заседание на Съвета по сигурността на РФ. Тогава нито Шойгу, нито Путин прецизираха от кои тъкмо страни са постъпили заявките от „ доброволците “. Оказа се, че са от Сирия и Иран.

Телевизионният канал „ Звезда “, който е под контрола на съветското военно министрество, помести в своя Telegram- канал фрагменти на сирийци, подготвени да водят война против Украйна. Според изказванията на „ Звезда “ във войната ще вземат присъединяване „ и ветерани от Сирийската Арабска войска, и бойци от християнското опълчение, и някогашни бойци от опозицията “.

Преди няколко дни американският в. „ Уолстрийт джърнал “също заяви, базирайки се на четирима висши американски чиновници, че Русия вербува сирийци, притежаващи опит в уличните боеве, с вярата оказват помощ за завземането на украинската столица Киев. Според един от източниците на изданието част от сирийските бойци към този момент са почнали подготовка в Русия.

Информацията на „ Уолстрийт джърнал “ бе индиректно доказана от някои сирийски медии. Вестник, издаван в град Дейр ез-Зор, заяви, че съветски представители са предложили на доброволци от Сирия да „ заминат за Украйна и да работят като охранители “. Договорите били със период половин година и месечно заплащане от 200 до 300 $.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР