Руският президент Владимир Путин се е срещнал със семействата на

...
Руският президент Владимир Путин се е срещнал със семействата на
Коментари Харесай

Загриженост: Путин прекара Бъдни вечер със семейства на убити в Украйна руски военни

Руският президент Владимир Путин се е срещнал със фамилиите на съветски военни, убити в боеве в Украйна. Срещата се е състояла през вчерашния ден, когато Русия отбелязва Бъдни вечер, като се базира на представителя на Кремъл Дмитрий Песков.

Путин е приел фамилиите в резиденцията си в Ново Огарьово, край Москва. Преди това за роднините на починалите военнослужещи е била проведена галерия и специфична стратегия.

Песков разясни, че Путин по-късно дружно с роднините на починалите военни, е участвал на Рождествена меса в черква в рамките на резиденцията в Ново Огарьово.

Преди литургията президентът е разговарял искрено и дълготрайно със фамилиите на убитите военни. Той ги е поканил и да се причислят към него на вечерята във връзка Бъдни вечер.

Канейки фамилиите на убити във войната военнослужещи, Путин евентуално се пробва да се показа като угрижен за потребностите на тези хора преди президентските избори през март, на които той още веднъж се кандидатира.

В Русия има също по този начин възходящи митинги, като фамилиите желаят мъжете, мобилизирани за войната в Украйна, да бъдат върнати вкъщи, добавя организацията.

Същевременно от украинските военновъздушни сили оповестиха, че Русия е изстреляла 28 дрона и 3 крилати ракети по украинската територия тази нощ. Украинската противовъздушна защита е унищожила 21 от дроновете, съобщи Ройтерс.

От Военновъздушни сили прибавиха, че Русия е взела под прицел главно цели в Южна и Източна Украйна. Украинските Военновъздушни сили не прецизираха какво се е случило с трите съветски крилати ракети.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР