Руският президент Владимир Путин съобщи пред журналисти в Париж, че

...
Руският президент Владимир Путин съобщи пред журналисти в Париж, че
Коментари Харесай

Путин разговаря на крак с Тръмп на работния обяд в Париж

Руският президент Владимир Путин заяви пред публицисти в Париж, че е разговарял с американския си сътрудник Доналд Тръмп в Париж на работния обяд в Елисейския замък, предадоха Ройтерс и ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.

Руският президент дефинира диалога като добър, отбелязва Ройтерс.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че двамата водачи не са имали опция да водят обширен разговор, а са се поздравили " на крайник " на обяда. След работния обяд Тръмп е напуснал Елисейския замък, а Путин е отишъл на Международния конгрес за мира, уточни Песков. Той добави, че двамата международни водачи са си поискали " до нови срещи ".

Руският президент е разговарял с израелския министър председател Бенямин Нетаняху, заяви Песков, представен от Ройтерс. Това беше първата среща сред двамата водачи откакто Израел смъкна съветски разследващ аероплан при въздушно нахлуване над Сирия.

По-рано Путин съобщи в изявление за съветски медии, че Москва желае да възобнови пълноценния разговор със Съединени американски щати за основния Договор за очистване на ракетите със междинен обхват, оповестява Ройтерс. Миналия месец президентът Доналд Тръмп съобщи, че Вашингтон ще се изтегли от основния контракт от епохата на Студената война, заявявайки, че Москва го нарушава. В отговор Русия предизвести, че ще предприеме ответни ограничения.

Путин сподели, че няма да може да посети редакцията на съветския ефирен канал " RT " в Париж, както планираше, поради сложното напредване из града. " Исках да отида и желая да го направя. Но през днешния ден тук, в Париж, се намират 90 държавни и държавни ръководители, задоволително мъчно е да се придвижвате из града, с цел да сътворяваме спомагателни проблеми на страната хазаин ", съобщи съветският президент. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР