Руският президент Владимир Путин реагира на критиките за войната му

...
Руският президент Владимир Путин реагира на критиките за войната му
Коментари Харесай

Украйна се бори със „сложната“ руска отбрана, докато Путин осъжда войната на Израел

Руският президент Владимир Путин реагира на рецензиите за войната му в Украйна от страна на най-богатите народи в света, която в този момент е в нейната 91-ва седмица, като задържа войната на Израел в Газа за съпоставяне.

„ Разбирам, че тази война и гибелта на хора не могат да не шокират “, сподели Путин на виртуалната среща на Г-20, свикана от индийския министър председател Нарендра Моди във вторник [21 ноември].

„ И изтребването на цивилното население в Палестина в линията Газа през днешния ден не е шокиращо? “ попита Путин.

Русия употребява гибелта на повече от 14 500 цивилни в Газа, с цел да показа личната си експанзия в Украйна в по-благоприятна светлина.

Забележките на Путин пристигнаха след поредност от изявления на други водачи, изразяващи потрес от съветската експанзия.

„ Да, несъмнено, военните дейности постоянно са покруса “, сподели Путин. „ И несъмнено, би трябвало да помислим по какъв начин да спрем тази покруса. “

Някои наблюдаващи одобриха тази забележка за помирителна и Путин подсети на сътрудниците си, че „ Русия в никакъв случай не е отказвала мирни договаряния с Украйна “, до момента в който Украйна отхвърля мирни договаряния с Русия при актуалното държавно управление.

Но единствено предходния ден неговият дипломат Родион Мирошник сподели пред кореспонденти в Москва, че „ актуалният режим [в Киев] е безусловно отровен, не виждаме никакви благоприятни условия за взаимно битие с него сега “.

Протестиращият със стикер в супермаркет е затворен

Опозицията на Путин против войната също беше сложена под подозрение от вътрешните събития.

Съд в Санкт Петербург осъди съветската художничка Александра Скочиленко на седем години отнемане от независимост за „ разпространяване на погрешна информация “ на 17 ноември, откакто тя размени пет етикета с цени в супермаркета със известия против войната.

„ Руската войска бомбардира учебно заведение по изкуства в Мариупол. Около 400 души се криеха в него от обстрела “, гласи един. Друг сподели: „ Руските наборници се изпращат в Украйна. Животът на нашите деца е цената на тази война. ”

Руски военновременен закон криминализира рецензията към наказателното гонене от Путин на нашествието и всяко мнение, което се отклонява от позицията на Кремъл.

Скочиленко плака на подсъдимата пейка, до момента в който прочитаха присъдата й. Прокурорът изиска осем години.

„ Колко слаба е вярата на нашия прокурор в нашата страна и общество, в случай че счита, че нашата държавност и социална сигурност могат да бъдат унищожени от пет листчета хартия? “ сподели тя в съда.

„ Всеки вижда и знае, че вие ​​не съдите терорист. Не опитваш екстремист. Дори не се пробвате да станете политически деятел. Вие съдите един пацифист. “

Наземната война

Украинският президент Володимир Зеленски сподели, че войските към момента стартират контранастъпателни дейности на южния фронт през 91-вата седмица от войната, само че са минали в защита на изток.

Той приписа отбранителната позиция на зимното време, а не на поредност от офанзиви, подхванати от съветските войски в Авдиевка, Бахмут, Купянск и Мариевка през последните седмици.

„ Трудно време, сложна отбрана на фронтовете Лиман, Бахмут, Донецк и Авдиевка. Нападателни дейности на юг “, сподели Зеленски в Telegram в сряда.

Дори на юг обаче украинската контраатака, която стартира през юни, не съумя да реализира териториални облаги през последните няколко седмици.

Имаше едно ярко леке ​​за Украйна на фронтовата линия.

Генералният щаб на Украйна сподели на 17 ноември, че техните морски пехотинци са открили предмостие на левия бряг на река Днепър в Херсон, убивайки съветски бойци на стойност един батальон – към 1200 души – и унищожавайки две дузини танкове и четири дузини бронирани машини.

Цифрите евентуално са кумулативни за целия интервал на това предмостиево деяние, което стартира преди към месец, когато съветски кореспондент сподели, че украинските разследващи елементи са достигнали покрайнините на Кринки, на 20 км (12,4 мили) източно от град Херсон на ляв бряг.

Генералният щаб на Украйна сподели: „ Една от главните цели на тази работа е да изтласка врага допустимо най-далеч от десния бряг, с цел да отбрани цивилното население от непрестанен съветски обстрел. “

Руската артилерия умъртви двама цивилни на паркинг в град Херсон в понеделник, оповестиха украинските управляващи.

Въпреки компликациите на Русия да укрепи тънката си защита в този отдалечен западен ъгъл на фронта, Украйна имаше компликации да се качи.

Щабът сподели, че съветската отбрана в региона е „ много комплицирана “.

Украински боец сподели пред Wall Street Journal, че те се състоят от „ комплицирани землянки, които [руските сили] са изграждали в продължение на месеци “.

Силата им може да отслабне през зимата, сподели основаният във Вашингтон Институт за проучване на войната, мозъчен концерн.

„ Руските сили не са построили обширни забележими отбранителни укрепления … и наподобява са избрали по-дискретни укрепления, ситуирани по-далеч от фронтовата линия “, написа ISW.

„ Отделните укрепления, ситуирани надалеч от фронтовата линия в област Херсон, евентуално ще бъдат изцяло ефикасни единствено в случай че останат скрити. Метеорологичните условия през есента и зимата може да разкрият някои скрити позиции, защото листата и естественото почвено покритие умират. “

Руските източници предоставиха спорни сведения за това украинско деяние.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу сподели на колегиума на съветското министерство на защитата на 21 ноември, че „ всички опити на украинските въоръжени сили да проведат десантна интервенция в посока Херсон са били несполучливи “, като са „ претърпели колосални загуби “.

Но в същия ден съветски боен кореспондент опонира на формалната версия, като сподели, че украинските сили са разстреляли цяла съветска щурмова група покрай Кринки.

„ Ако компанията се скапа и напусне селото, няма смисъл да оповестяваме, че е „ наша “, написа репортерът в рецензия против формалните отчети, които замазват неприятните вести.

Въздушната война

Русия реализира повече триумф, като ускори офанзивите си против по-меката цел на украинската енергийна инфраструктура – ​​повторение на тактиката от предходната зима.

Съобщава се, че Русия е изпратила общо 96 проектирани от Иран безпилотни самолета Shahed на украинска цивилна територия през седмицата при офанзиви съвсем всяка вечер. Някои от офанзивите бяха съпроводени с ракети.

Най-лошото пристигна в нощта на 17 против 18 ноември, когато Украйна съобщи, че е свалила 29 от 38 дрона. Останалите обаче предизвикаха спиране на електрозахранването в 400 града и села в южната и северната част на страната.

„ Вашата акуратност, момчета, е безусловно живот за Украйна “, сподели Зеленски в нощното си видеообръщение към военновъздушните сили, само че предизвести: „ Колкото по-близо сме до зимата, толкоз повече руснаците ще се пробват да създадат ударите по-мощни. ”

Украинските управляващи споделиха, че измежду безпилотните самолети, които са свалили на 21 ноември, е бил издигнат в Иран Mohajer-6. За разлика от Shahed, Mohajer не е дрон камикадзе. Той е предопределен за разузнаване и офанзива и може да носи четири ракети.

Повтарянето на зимната тактичност на Русия евентуално е претекстът Берлин да усили броя на системите за противовъздушна защита IRIS-T, които даде обещание да достави на Украйна, от осем на 12, в нов пакет от 1,3 милиарда $ за отбранителна помощ на 21 ноември. Но системите към момента би трябвало да бъдат построени, а потенциалът е невисок – единствено три от осемте по-рано обещани системи са доставени и това лиши една година.

Финландската граница

Отделно назрява гранична рецесия.

Финландия съобщи, че се готви да затвори всички с изключение на един от осемте си гранични пункта с Русия на 22 ноември.

Четири бяха затворени на 17 ноември след скока на идващите бежанци – повече от 600 през ноември, спрямо десетки месец преди този момент.

„ Русия дейно инструментализира хората, като освен пропуща хора до финландската граница с невалидни или изчезнали документи, което не се е случвало преди, само че също по този начин имаме доказателства, че Русия дейно води тези хора до границата и образуване на превоз, ” сподели външният министър Елина Валтонен пред Ройтерс на 21 ноември.

Тя го разказа като част от „ хибридната война “ на Русия против Финландия.

„ На границата на Европейски Съюз с Финландия съветската гранична защита пропуща хора без шенгенски визи или позволения за престояване в Европейски Съюз. Хора, които са заблудени. Хора, които са употребявани от Русия “, сподели еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон на 21 ноември.

През 2021 година главният съдружник на Русия Беларус се опита да инструментализира бежанците, като докара хиляди сирийци и иракчани със самолети от Истанбул, Аман и другаде и ги транспортира до границите с Полша и Литва.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР