Руският президент Владимир Путин разкри продължаващата си загриженост относно потенциалните

...
Руският президент Владимир Путин разкри продължаващата си загриженост относно потенциалните
Коментари Харесай

ISW: Путин изпраща сигнали към враговете и поддръжниците си

Руският президент Владимир Путин разкри продължаващата си угриженост по отношение на евентуалните закани, които групата " Вагнер " и финансистът ѝ Евгений Пригожин могат да съставляват за него по време на срещата с беларуския си Александър Лукашенко в Санкт Петербург, Русия.

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната за хода на бойните дейности в Украйна.

Путин направи няколко значими алегорични жеста, което допуска, че се стреми да проектира мощ и убеденост в личното си превъзходство над фракцията, подкрепяща Пригожин, основана в Санкт Петербург. Путин заведе Лукашенко да посети Кронщат в Санкт Петербург - исторически значимата островна цитадела, където съветски бойци и моряци организираха известно несполучливо антиболшевишко въстание при започване на 1921 година, което руското държавно управление в последна сметка потуши.

Посещението съвсем несъмнено е било сигнал към съперниците на Путин. Снимките с деца и поддръжници пък го показват като мощен и обичан водач. 

Тези алегорични жестове демонстрират, че Путин е угрижен за известността си и сигурността на своя режим .

Лукашенко сподели на Путин, че групата " Вагнер " ще остане в централната част на Беларус. Вероятно напомняйки на Путин за опасността, която военната организация към момента съставлява за него и наблягайки контрола върху тази власт.

Путин и Лукашенко също по този начин ускориха подправените си изказвания, че контранастъплението на Украйна се е провалило.
 Путин и Лукашенко се майтапят с
Путин и Лукашенко се майтапят с " неуспеха " на украинското контранастъпление

Вагнеровците желали да вървят на екскурзия във Варшава

Висши западни и украински водачи - и ISW - не престават да правят оценка, че е прекомерно рано да се прави оценка контранастъплението на Украйна, защото към момента разполага със обилни сили и резервира способността да стартира решителни интервенции в моменти и места по собствен избор.

Лукашенко и Путин също повториха осведомителна интервенция, че групата Вагнер съставлява опасност за Полша.

Няма индикации, че бойците на " Вагнер " разполагат с тежкото въоръжение, належащо за осъществяване на сериозна атака без доста превъоръжаване. Снимки от 23 юли, демонстрират, че транспортните средства са най-вече стотици коли, дребни камиони и почти 30 полуремаркета.

Силите не съставляват основна опасност за НАТО.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън сподели пред CNN на 23 юли, че украинските сили са освободили почти 50 % от територията, завладяна от съветските сили от началото на пълномащабното навлизане на Русия през февруари 2022 година

Това значително подхожда на настоящата оценка на ISW за надзор на терена. Анализаторите могат да употребяват няколко метода за пресмятане на контрола върху терена с разнообразни резултати според от употребяваната картографска проекция и други фактори. Оценка, употребяваща контрола на ISW върху данните за терена и проекцията на Меркатор, демонстрира, че украинските сили са освободили към 53 % от земята, която съветските сили са завладяли от февруари 2022 година Оценките, направени благодарение на разнообразни източници на данни, способи на премерване или прогнози, ще генерират разнообразни цифри. Фактори, като по-голяма убеденост по отношение на непотвърдени териториални придобивки на Русия, също могат да повлияят на сходни оценки.

ISW прави оценка и деликатно изследва изказванията на държавни чиновници по отношение на контрола върху геометрията на терена, с цел да прави кръстосани препратки, потвърждаване и, когато е належащо, верни оценки.

Украинските сили не престават противодействието на интервенциите на най-малко три бранша на фронтовата линия и напреднали на 23 юли западно от Велете Новосилка).

Украинските сили към 22 юли са създали нищожен прогрес в западната Запорожка област покрай Камянске, а съветски източници настояват, че украинските сили са направили спомагателни наземни офанзиви южно от Орихов покрай Роботине (12 км южно).
 Блинкън: Украйна си върна половината от завзетата от Русия територия
Блинкън: Украйна си върна половината от завзетата от Русия територия

Киев е изправен " пред доста тежка борба "

Украинският общоприет щаб заяви за продължение на украинските контранастъпателни интервенции и в двата сектора на фронта.

Някои съветски и украински източници настояват, че украинските сили не престават да нападат северния и южния фланг на Бахмут и съгласно известията са напреднали покрай Громове (непосредствено западно от Бахмут).

През нощта на 22 против 23 юли съветските сили направиха още една серия от ракетни удари против пристанищната инфраструктура и центъра на град Одеса, като нанесоха съществени вреди на цивилни региони. Украинският общоприет щаб заяви, че съветските сили са изстреляли 19 ракети, в това число пет Оникс, пет Искандер-К, четири Калибър, две Х-22 и две ракети Искандер-М, и че украинските сили са свалили четири ракети Калибър и пет ракети Искандер-К.

Южното оперативно командване на Украйна заяви, че съветските удари са блъснали Преображенската катедрала в Одеса, а представителят на Южното оперативно командване капитан първи сан Наталия Хуменюк съобщи, че ударите в центъра на града са ранили 19 цивилни.

Секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Олексий Данилов съобщи, че съветските удари против град и област Одеса имат за цел да попречат на достъпа на Украйна до Черно море и да сплашат интернационалните сътрудници, работещи за възобновяване на договорката по Черноморската зърнена самодейност.

Говорителят на украинското Главно военно разследващо ръководство (ГУР) Вадим Скибицки предизвести, че съветските сили също правят оценка украинската енергийна инфраструктура, с цел да разпознават сериозни инфраструктурни обекти, които евентуално да бъдат ориентирани към бъдещи удари.

Допълнителни спекулации по отношение на ареста на някогашния съветски офицер и разгорещен националист Игор Гиркин и общественото показване на обвързваните с него подсказват, че лимитирана част от провоенната общественост може да е обмисляла политически дейности против Кремъл. Членът на Клуба на ядосаните патриоти и водач на придвижването " Гражданска взаимност " Георгий Федоров съобщи на 22 юли, че Клубът е създал тактика и съответен проект за деяние за акция в отбрана на Гиркин и ще се обърне за помощ към всеобщите поддръжници.

Федоров също разгласи, че Клубът на ядосаните патриоти ще разгласява политическо изказване някъде идната седмица. Руски вътрешен източник твърди, че Гиркин възнамерява да стартира публични правни процедури за основаване на политическа партия напролет на 2024 година

Вътрешният източник твърди, че Гиркин е разискал с членовете на Angry Patriots опцията за осъществяване на организационен партиен конгрес през есента на 2023 година и проектите за образуване на районни клонове на Клуба на Angry Patriots. Клубът на ядосаните патриоти откри районен филиал в Санкт Петербург и разгласява политическа резолюция от 17 точки на 26 юни, която алармира за интереса му към присъединяване в съветската политика.

Политическата резолюция категорично декларира, че ще употребява правни средства, с цел да принуди съветското управление да " приключи политиката на успокояване и подмолни сделки със Запада " и заявява своето " желание да претендира за политическа власт ".
 Гиркин е изпратен в Лефортово
Гиркин е изпратен в Лефортово

Знаковият съветски пълководец и блогър беше задържан в петък

Украинският център за опозиция съобщи, че съветските управляващи притеглят чиновници на реда, чиновници и чиновници и техните фамилии, което води до дефицит на жилища. Продължават да реалокират и украински жители в Русия.

Руските сили не престават целеустремено да заплашват украинските цивилни, с цел да защитят съветските наземни информационни линии. Говорителят на украинското Южно оперативно командване капитан първи сан Наталия Хуменюк съобщи на 22 юли, че съветските окупационни управляващи отклоняват цивилни транспортни средства по направления, които съветските сили употребяват, с цел да доставят военно съоръжение, оръжия и муниции на съветските сили в окупирана Украйна, с цел да попречат на украинските сили да ударят съветски колони.

Подобни дейности биха нарушили член 51 от Женевската спогодба, който гласи, че " наличието или придвижването на цивилното население или обособени цивилни лица не би трябвало да се употребяват за отбрана на военни цели от офанзиви или за възпрепятстване на военни интервенции. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР