Руският президент Владимир Путин разговаря днес с външните министри на

...
Руският президент Владимир Путин разговаря днес с външните министри на
Коментари Харесай

Путин прие външния министър на Северна Корея

Руският президент Владимир Путин беседва през днешния ден с външните министри на Северна Корея и Русия - Чое Сон Хюи и Сергей Лавров - след двустранна среща в Москва, заяви представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Севернокорейската външна министърка е на посещаване в съветската столица на фона на доближаване на двете страни след началото на военната акция на Русия в Украйна.

" Руският президент Владимир Путин одобри в Кремъл външния министър на КНДР Чое Сон Хюи ", сподели Песков и добави, че двамата външни министри са уведомили съветския водач за постигнатите съглашения.

От съветска страна в срещата е взел участие и съветникът на съветския президент Юрий Ушаков.

В началото на срещата си със севернокорейската си колежка Лавров е изтъкнал, че Москва прави оценка поддръжката на Пхенян в подтекста на военните дейности в Украйна и чака ползотворното съдействие сред двете страни в Организация на обединените нации и други многостранни формати да продължи.
Според съветския посланик актуалните диалози са напълно навременни и са дали опция да се обобщят предварителните резултати от дейната работа за осъществяване на договореностите, реализирани на срещата на върха сред Путин и севернокорейския водач Ким Чен Ун на космодрума " Восточний " през септември предходната година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР