Руският президент Владимир Путин призова за сдържаност, докато Израел обмисля

...
Руският президент Владимир Путин призова за сдържаност, докато Израел обмисля
Коментари Харесай

Руският президент Путин призовава за сдържаност в разговора с иранския Раиси, докато напрежението нараства

Руският президент Владимир Путин прикани за въздържаност, до момента в който Израел обмисля отговора си на невижданата офанзива на Иран с дрон и ракета през уикенда.

Путин направи забележките по време на телефонен диалог с иранския президент Ебрахим Раиси във вторник. Лидерите разискаха това, което Кремъл назова „ ответни ограничения, подхванати от Иран “ след израелската офанзива против иранското консулство в сирийската столица Дамаск на 1 април.

Путин прикани всички страни да се въздържат от дейности, които биха провокирали нова борба, която би имала пагубни последствия за Близкия изток, сподели Кремъл.

Иран изстреля стотици дронове и ракети против Израел късно в събота в отговор на израелския удар в Дамаск, при който бяха убити седем офицери от Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война, в това число двама генерали.

Путин, в първия си обществено излъчен коментар по отношение на офанзивата на Иран, сподели, че главната причина за актуалната неустойчивост в Близкия изток е продължа...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР