Руският президент Владимир Путин присъства на великденска служба в катедралата

...
Руският президент Владимир Путин присъства на великденска служба в катедралата
Коментари Харесай

Путин посрещна Възкресението в Москва

Руският президент Владимир Путин участва на великденска работа в катедралата " Христос Спасител " в Москва , придружаван от кмета на столицата Сергей Собянин.

Тържественият молебен бе отслужен от московският и на цяла Русия патриарх Кирил.

Както и предходната година на Великден съветските организации са извънредно спестовни и се базират на пресслужбата на Кремъл, която оповестява, че Владимир Путин поздравява православните християни и всички руснаци с Великден.

Както означи Путин, Великден сплотява православните християни и всички жители на Русия, празнуващи Възкресението на Христос, към високи морални идеали и полезности, разсънва у хората най-светлите усеща, вярата в успеха на живота, положителното и справедливостта. "

ТАСС отбелязва още, че президентът се е появил в църквата към среднощ, малко преди Великденската литургия, която стартира незабавно след процесията. Бил е облечен в непоколебим костюм, а в ръката си е държал запалена църковна свещ. До Путин на службата в основната катедрала на страната стои кметът на Москва Сергей Собянин.

Държавният глава обичайно участва на службите по време на огромните църковни празници. Путин нормално чества Коледа в църкви отвън Московска област, само че на Великден нормално отива в катедралата " Христос Спасител ".
 Путин по традиция от Москва за Великден
Путин по традиция от Москва за Великден

Този популярен празник сплотява към високи нравствени идеали и ценности
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР