Руският президент Владимир Путин предупреди майките на войници, сражаващи се

...
Руският президент Владимир Путин предупреди майките на войници, сражаващи се
Коментари Харесай

Путин към войнишки майки: Не съжалявам за войната

Руският президент Владимир Путин предизвести майките на бойци, сражаващи се в Украйна, да не имат вяра на всичко, което виждат по малкия екран или четат в интернет, съобщава " Ройтерс ".

Той уточни, че в медийното пространство циркулират доста " подправени вести "  относно това, което Русия назовава ​​ " специфична военна интервенция " в Украйна.

В авансово записана среща, излъчена по държавната телевизия, Путин акцентира, че руските водачи схващат и споделят болката на тези, които са изгубили свои близки, воювали в Украйна.

Той се зарече, че няма да не помни несравнимото страдалчество на майките, които са изгубили синове в деветмесечния спор.

Във войната в Украйна починаха или бяха ранени десетки хиляди бойци от двете страни, а съветската инвазия провокира най-голямата борба сред Москва и Запада след Кубинската ракетна рецесия от 1962 година

Стотици хиляди съветски бойци бяха изпратени да се бият в Украйна, в това число над 300 000 резервисти, които бяха призовани като част от частичната готовност, оповестена от Путин през септември.



Седнал с групата майки към маса, на която се виждат сервирани чай, сладкиши и купи пресни горски плодове, Путин посочи: " Ние разбираме, че нищо не може да размени загубата на наследник - изключително за една майка ".

Майките изслушаха думите на Путин, само че техният отговор към президента не беше показан незабавно в записания ефирен клип.

Путин уточни, че не съжалява за започването на " специфичната военна интервенция " на Русия срещу Украйна и дефинира войната като повратен миг, в който Русия най-сетне се е изправила против арогантната надмощие на Запада след десетилетия на оскърбление в годините след рухването на Съюз на съветските социалистически републики през 1991 година

Украйна и Западът настояват, че Путин няма опрощение за това, което дефинират като окупационна война в имперски жанр. Украйна е безапелационна, че ще се бие, до момента в който и последният съветски боец не бъде изхвърлен от нейната територия.

Украйна не разкрива загубите измежду военните си. За финален път Русия оповести обществено броя на починалите бойци на 21 септември, когато министърът на отбраната Сергей Шойгу заяви, че са били убити 5937 съветски бойци. Този брой обаче е надалеч по-нисък от множеството интернационалните оценки.
ТЕМА преди 3 часа 267 преди 22 часа 716 преди 1 ден 577
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР