Дронове, изстреляни от украинската служба за сигурност СБУ, удариха два

...
Дронове, изстреляни от украинската служба за сигурност СБУ, удариха два
Коментари Харесай

Украйна се похвали с удари по два горивни склада в Русия

Дронове, изстреляни от украинската работа за сигурност СБУ, удариха два петролни склада на " Роснефт " в Смоленска област в Русия при нахлуване тази нощ, заяви източник от украинското разузнаване, представен от " Ройтерс ".

Той посочи, че в складовете се съхраняват 26 000 кубически метра гориво и офанзивата е предизвикала огромни пожари и е наложила евакуация на личния състав.

" СБУ продължава дейно да унищожава военна инфраструктура и логистика, които обезпечават гориво за съветската войска в Украйна ", посочи източникът. " Тези уреди са и ще останат наши изцяло законни цели ".

По-рано съветски районни чиновници оповестиха, че след офанзивата с дрон в оборудванията са избухнали пожари.

Наложила се е и евакуация на поданици от елементи на Липецка област в югозападната част на страната, откакто дрон падна върху промишлен парк там.

Няма данни за жертви при офанзивата, заяви губернаторът на Смоленска област Василий Анохин.

На фона на продължаващата към този момент трета година война Украйна от ден на ден се концентрира върху ударите срещу съветски петролни и енергийни уреди с дронове с огромен обхват.

Киев счита петролните рафинерии за законни цели въпреки апелите на своите съдружници да спрат офанзивите, с цел да избегнат съветски ответни дейности и скокове на цената на петрола на международния пазар.

Към края на март около 14% от съветския примитивен нефтопреработвателен потенциал е бил изваден от строя вследствие на украински офанзиви с дронове.
ТЕМА преди 51 минути 301 преди 1 час 503 преди 18 часа 2263
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР