Руският президент Владимир Путин предложи примирие на Съединените щати в

...
Руският президент Владимир Путин предложи примирие на Съединените щати в
Коментари Харесай

Иронично от Москва: Путин предложи на САЩ хакерско примирие

Руският президент Владимир Путин предложи помирение на Съединените щати в киберпространството, без да признава, че неговата страна неведнъж е употребила кибертехники за офанзива на избори, кражба на имейли с сензитивна информация и полагането на големи старания за дезинформация.

Експерти разясняват, че предлагането на някогашния сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) е неразбираемо. Освен това слагат под подозрение дали сходно предложение за помирение на процедура е допустимо. Путин желае „ рестартиране” на връзките с Вашингтон в региона на осведомителната сигурност, а предлагането му бе отправено преди президентските избори в Съединени американски щати, написа „ Ню Йорк Таймс”.

Неясната оферта на Путин идва в миг, в който не се знае накъде ще тръгнат двустранните връзки сред Русия и Съединени американски щати. Освен помирителния звук обаче, изказването на Путин не дава признаци, че Москва е подготвена да направи някакви съответни отстъпки. Русия продължава да пренебрегва интернационалните съглашения и надали някой би имал доверие в съветската власт. Предложението на Путин единствено по себе си към този момент е покрито от Заключителния акт на Хелзинки по отношение на ненамеса във вътрешните каузи на подписалите се, който Брежнев изиска и по-късно наруши неведнъж. Русия постоянно пренебрегва или нарушава спогодби като Виенската спогодба, Хартата на Организация на обединените нации, Будапещенския меморандум и не може да получи доверие и при такива начинания. Путин се пробва да възкреси Сталинисткия метод на двустранни съглашения сред Русия и други страни за отбрана на личния интерес.

Както Русия, по този начин и Китай, от време на време оферират контракти за киберсигурност, в това число условия всеки, който влиза в интернет, да употребява същинската си идентичност. Въпреки че сходни оферти могат да лимитират противозаконната активност - в случай че могат да бъдат приложени - те също биха улеснили международните автократи да задържат дисиденти, които се опълчват на тяхната власт.

Д-р Алина Полякова от Аналитичния център за европейска политика, специалист по трансатлантически връзки и европейска политика, счита, че Кремъл искрено предизвика Съединените щати с това предложение. Предложението на Путин е параграф 22, тъй като той на процедура предлага съветските служби да не правят хакерски офанзиви, само че в това време при осъществените офанзиви през последните години властта отхвърля да има нещо общо с киберпрестъпленията, потвърждавайки, че са дело на патриотично настроени жители. Москва по този начин се пробва да показа активността на държавните служби като дело на елементарни хора, с цел да прикрие следите. В тази връзка каква договореност може да има, когато съветската страна няма надзор над жителите си? Путин също така желае Съединени американски щати да изоставят съдружниците си, с цел да подпишат сепаративен мир. А НАТО през последните месеци поставя точно старания в тази тенденция – за общ отговор против растящите киберзаплахи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР