Руският президент Владимир Путин посочи, че целта на специалната военна

...
Руският президент Владимир Путин посочи, че целта на специалната военна
Коментари Харесай

Путин обяснява на ученици целта в Украйна: Ликвидиране на антируския анклав

Руският президент Владимир Путин уточни, че задачата на " специфичната военна интервенция "  е да се ликвидира антируският анклав, който се основава на територията на Украйна.

" На територията на днешна Украйна стартира да се създава антируски анклав, който заплашва нашата страна. Затова нашите момчета, които се борят там, пазят както жителите на Донбас, по този начин и самата Русия. И това, несъмнено, заслужава поддръжката на цялото общество ", сподели президентът по време на диалог с възпитаници в открит урок " Разговор за значимите неща " в Калининград.

След преврата [в Украйна] през 2014 г. жителите на Донецк, Луганск и Крим в огромната си част не желаеха да признаят преврата. Това не е детска тематика, само че е задоволително ясна. Всъщност те започнаха война против тях и я водеха в продължение на осем години. ", е тълкуванието на съветския президент, който назовава специфичната военна интервенция " нашата задача " и " задачата на нашите бойци ".

В същото време президентът дефинира поддръжката на обществото за съветската войска като доста значима.

За първи път съветският президент приказва за жертвите, дадени от съветската войска във войната. " Защото момчетата, които се бият там, рискуват здравето си и доста от тях умират. Те би трябвало да схващат защо дават живота си. Това са извънредно значими неща. За Русия и за хората, които живеят в Донбас ", сподели Путин, призовавайки за социална поддръжка.

Той прави и малко историческо отклоняване в предишното, като означи, че " Украйна в никакъв случай не е имала държавност преди основаването на Съветския съюз ".

" Такава страна не е имало. След революцията от 1917 година се основават най-различни квазидържави, а по време на образуването на Съветския съюз се появява и Украйна. Комунистическата партия, която е на власт по това време, основава съюзни републики, прехвърляйки огромна част от историческите съветски територии, в това число Донбас, към Украйна, макар че жителите на Донбас не желаят това. И документите свидетелстват за това ", споделя Путин.

Според него Луганск и Донецк (тогава Криворожката република) първо е трябвало да бъдат част от Русия. " И тогава Владимир Илич Ленин сподели: Трябва да решим още веднъж. И те го дадоха на формиращата се Украйна. И никой не го знае там ", добави президентът, представен от " Интерфакс ".

Речта на Путин пред възпитаници в Калининград бе дълъг монолог. В продължение на повече от час, отговаряйки на видимо заложени въпроси от учениците, Путин, когато го попитаха кои са неговите ментори, наподобява стана за малко прочувствен, когато си спомни един от най-важните уроци, които сподели, че е научил.

Говорейки с нежност за остарял наставник от Комитет за Държавна сигурност (на СССР), той сподели на децата, че индивидът е " работил незаконно в чужбина " в продължение на десетилетия, рискувайки живота си, и " не е очаквал признателност от родината ". Вместо това, сподели той, неговият ментор " самият е бил признателен на родината си, че му е дала опция да работи и да бъде необходим ". Путин сподели, че е научил " полезността да бъдеш " от този ментор, с помощта на осъзнаването, че тази стойност " не е в осъществяването на упоритостите, а в службата ".

" Искам да ви пожелая на всички такива ментори ", сподели той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР