Руският президент Владимир Путин подписа закон, който задължава чуждестранните технологични

...
Руският президент Владимир Путин подписа закон, който задължава чуждестранните технологични
Коментари Харесай

Москва задължи чуждите технологични компании да откриват свои офиси в Русия

Руският президент Владимир Путин подписа закон, който задължава задграничните софтуерни колоси да откриват свои филиали или представителства в Русия, в случай че желаят да оперират в страната, съобщи Ройтерс, базирайки се на оповестен през днешния ден държавен документ.

Новото решение идва в миг, в който съветските управляващи пробват да усилят контрола си върху интернета и да понижат зависимостта на страната от задгранични компании и други страни.

Едно от главните аргументи за недоволството на Москва е, че политическите съперници на Кремъл постоянно употребяват непознати обществени мрежи, с цел да провеждат митинги и да разгласяват политически оцветени следствия за хипотетична корупция.

Москва към този момент наложи санкции на софтуерни компании, които не са премахнали наличие, считано от управляващите незаконно. Сред глобените е Twitter, чиято скорост на работа се забавя от Москва като наказване. Вчера пък бе заведено ново дело против Гугъл за нарушение на законодателството за персоналните данни.

„ Чуждестранно сдружение, извършващо действия в интернет на територията на Русия, е длъжно да сътвори клон, да токсини офис или да записва съветско юридическо лице “, се споделя в новия закон.

Александър Хинщайн, който управлява на комисия по осведомителната политика и ИТ в Държавната дума (долната камара на съветския парламент), съобщи, че законът се ползва за интернет колоси с съветска публика от най-малко 500 хиляди души дневно.

Компаниите, които нарушават закона, може да бъдат осъдени по разнообразни способи, в това число посредством възбрана на реклами.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР