Руският президент Владимир Путин подари на президентите на страните от

...
Руският президент Владимир Путин подари на президентите на страните от
Коментари Харесай

Путин подари на президентите от ОНД пръстени ала Мордор

Руският президент Владимир Путин подари на президентите на страните от Оперативно-наблюдателно дело златни сувенирни пръстени, на които написа " Честита нова година. 2023. Русия ". Те са за спомен от неофициалната среща, която се състоя през днешния ден в Санкт Петербург. Пръстените са 9, като деветият е за самия Путин. Телеграм канали разясниха, че дизайнът на бижутата е долнокачествен. Тъй като пръстените и симоволиката им се трансфораха в вест, се наложи да ги разяснява и Дмитрий Песков. Той предлага да не се подчертава толкоз върху тях. " Това е просто новогодишен сувенир...Нищо изключително няма ", споделя Песков, представен от съветската редакция на БиБиСи.

Но поради паралела с известната книга на Дж. Р. Р. Толкин " Властелинът на пръстените " казусът провокира доста мнения в обществените мрежи. В книгата владетелят на Мордор - властелинът на тъмнината Саурон, връчва девет пръстена на кралете на деветте кралства. Пръстените дават мощ, само че трансформират кралете в призраци - назгули, поробени чиновници на Саурон. 
 
" Естествено, че това е направено нароно - разяснява подаръците на Путин политоложката Екатерина Шулман. - Дизайнът на пръстена препраща към облика на Саурон, както е показан във филмовата трилогия (а той е въодушевен от общоевропейската концепция за рогатия дявол). Прилича и на герба на Оперативно-наблюдателно дело, само че той е в друга гама. Смятат, че вдъхновението за имитацията е пристигнало от хубавото число на участниците в срещата - 9, и за какво да не се употребява случая. Други читатели означиха, че препратката към " Властелина на пръстените " не е напълно точна. В книгата става дума за деветте пръстена на кралете, затова Путин не е Саурон, а кралят на назгулите. Пръстенът на Саурон не е един от деветте. Така въпросът кой е Саурон в настоящата компания от владетели остава открит. 
 
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР