Руският президент Владимир Путин планира да проведе разговори в Пекин

...
Руският президент Владимир Путин планира да проведе разговори в Пекин
Коментари Харесай

Путин отива в Пекин през октомври

Руският президент Владимир Путин възнамерява да организира диалози в Пекин с китайския водач Си Дзинпин през октомври, заяви секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев на среща с китайския външен министър Ван И.

Путин не е пътувал в чужбина (с изключение на окупираните територии на Украйна) от март тази година, когато Международният углавен съд издаде заповед за ареста му. По-специално, той не отиде в Южна Африка за срещата на върха на БРИКС, нито в Индия за срещата на Г-20.

През август Bloomberg написа, че Путин се е съгласил да посети Китай и това ще бъде първото му задгранично пътешестване след издаването на заповедта на МНС. Кремъл приготвя посещението на съветския президент на форума " Един пояс, веднъж " през октомври, споделиха събеседници на организацията. Путин беше поканен от Си Дзинпин.

Сега Патрушев удостовери това: през октомври, сподели той, " разчитаме на подробни двустранни договаряния " сред Путин и Си Дзинпин в Пекин като част от форума " Един пояс, веднъж ".

На 1 септември самият Путин съобщи, че " напълно скоро " ще има среща с водача на Китай. Външният министър Ван И стартира визитата си в Москва предходния ден, на 18 септември, той се срещна с съветския външен министър Сергей Лавров.

Групата на седемте призова във вторник Китай да окаже напън върху Русия да приключи експанзията си в Украйна, откакто външните министри на Г-7 се срещнаха в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации. Според изказването членовете на Г-7 се надяват, че Китай ще търси цялостно и абсолютно евакуиране на съветските войски от Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР