Руският президент Владимир Путин отмени национализацията на активите на Danone

...
Руският президент Владимир Путин отмени национализацията на активите на Danone
Коментари Харесай

Путин отмени национализацията на руския Danone

Руският президент Владимир Путин анулира национализацията на активите на Danone в Русия и прехвърлянето им под съветското държавно ръководство. Това се съдържа в съответния декрет на президента, написа lenta.ru.

По-рано източници на Financial Times (FT) оповестиха, че управлението на френския тръст има намерение да продаде бизнеса на млечната компания Vamin Tatarstan, която принадлежи на 29-годишния Минтимер Мингазов. Бизнесменът влезе в борда на шефовете на Life & Nutrition (преименуваното дъщерно сдружение на Danone в Русия ), откакто беше управлявано от заместник-председателя на държавното управление на Чечня и министър на земеделието на републиката Якуб Закриев. Vamin се съгласи да заплати 17,7 милиарда рубли (191,5 милиона долара), с цел да получи надзор над съветския бизнес на Danone.
 Русия (временно) поема надзор върху активите на Danone и Carlsberg в страната
Русия (временно?) " национализира " бизнеса на Danone и Carlsberg в страната

Това става с декрет на Владимир Путин

Акциите на задгранични компании в съветското дъщерно сдружение на Danone минаха под краткотрайно ръководство на Федералната организация за ръководство на собствеността след съответния декрет на съветския президент Владимир Путин през юли 2023 година Според FT отговорностите на основен изпълнителен шеф на компанията не престават да се извършват импровизирано от Чарли Капети, който заема този пост от 2017 година Той и другите висши мениджъри на компанията поддържат постоянен контакт с централния офис на Danone в Париж, с цел да обезпечат гладкото действие на заводите.
 В Русия сформираха лист с задгранични компании, „ претенденти “ за национализация. Ето кои влизат
В Русия сформираха лист с задгранични компании, „ претенденти “ за национализация. Ето кои влизат

" Черният лист " към този момент включва 59 компании

Владимир Путин по-рано съобщи, че прехвърлянето на задгранични активи под краткотрайно ръководство " не е лишаване на благосъстоятелност ". Според него Русия е другарски настроена към задграничните компании, които желаят да продължат да работят в страната.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР