Руският президент Владимир Путин отговаря близо четири часа на въпроси

...
Руският президент Владимир Путин отговаря близо четири часа на въпроси
Коментари Харесай

Путин за опозицията: Не искаме Русия да стане Украйна, втори Саакашвили да бяга по площадите

Руският президент Владимир Путин дава отговор близо четири часа на въпроси на публицисти в границите на огромната си годишна конференция. 

Той отговори на въпроси за обстановката в Украйна и Сирия, връзките сред Съединени американски щати и Северна Корея, както и на въпроси, които засягат вътрешнополитическата обстановка в Русия.  

Опозицията 

Един от първите въпроси към Путин беше за опозицията в Русия - каква е повода за 20 години да не се появи мощна съпротива и дали не му е скучно без мощен съперник. 

На това Путин отговори, че няма си възпитава съперници и че те би трябвало освен да " шумят по площадите ", а да дадат положителни оферти за развиването на страната. 

В Русия би трябвало да има уравновесена политическа система, а това няма по какъв начин да стане без конкуренция, сподели Путин. 

С опозицията беше обвързван и въпрос за някогашния грузински президент и сегашен украински опозиционер Михаил Саакашвили, който беше задържан по обвиняване в подкрепяне на незаконна организация, за което той твърди, че е изфабрикувано, с цел да се спре акцията му за събаряне на президента Петро Порошенко. 

По този мотив Путин съобщи, че Саакашвили плюе в лицето на грузинския народ и в лицето на украинския народ. " Не знам по какъв начин го търпят, толкоз е тъпо. Ходи и крещи, че е украинец, няма ли украинци в Украйна. Сърцето ми се облива в кръв ", сподели той. 

Въпрос за опозицията зададе и телевизионната водеща и претендент за президент Ксения Собчак. 

Собчак напомни, че ще се кандидатира за президент и на коментара на Путин дали не е решила да прави спор, тя отговори, че това е единствената ѝ опция да му зададе въпрос, защото той не взе участие в диспути. 

Собчак съобщи, че всички опозиционери са пораснали и няма потребност някой да ги възпитава, и се оплака, че опозиционерите срещат пречки, включително и за предизборната ѝ акция, защото хората отхвърлят съдействие. 

Тя загатна и Алексей Навални, на който не беше разрешено да се кандидатира за президент, тъй като беше наказан на 10 години условно за финансови злоупотреби по делото " Кировлес ", което съгласно него е политически стимулирано.

Да си опозиционер в Русия е ужасно - ще те убият или ще те вкарат в пандиза, властта бои ли се от почтена конкуренция, попита Собчак. 

На това съветският президент отговори, че опозицията не е незряла, само че би трябвало да излезе с ясни и понятни за хората положителни оферти. 

С лозунга " Срещу всички " какво оферирате за решение на тези проблеми, които обсъждаме тук, попита Путин Собчак във връзка лозунга, който издига за акцията си. 

Искате да бягат такива Саакашвили по нашите площади, да дестабилизират обстановката в страната, да скачаме от един Майдан в различен, сподели той, намеквайки за Навални. 

" Конкуренцията би трябвало да я има и ще я има, въпросът е в радикализма ", сподели Путин, като даде за образец придвижването " Occupy Wallstreet ".

Не желаеме Русия да стане втора Украйна, акцентира той и добави, че въпросът какво е народна власт се нуждае от полемика.

Властта от никого не се бои и не се е страхувала, съобщи Путин. 

Тръмп и съветската интервенция на изборите в Съединени американски щати
``
На въпрос за това по какъв начин прави оценка Доналд Тръмп съвсем година след поемането на президентския пост Путин съобщи, че работата му би трябвало да бъде оценен от неговите гласоподаватели. По думите му Тръмп има огромни достижения, измежду които по отношение на пазарите, което приказва за доверие на вложителите, а за други промени, които желае да направи, към момента не е имал тази опция. 

Путин акцентира, че се надява Тръмп към момента да има предпочитание за възстановяване на връзките сред Съединени американски щати и Русия, защото двете страни имат общи цели, измежду които битката с тероризма, справяне със международните рецесии, в това число в Близкия изток, с които могат да се оправят по-добре с обединени старания. 

Руският президент отговори и на въпрос за съветската интервенция в американските избори. 

Той още веднъж акцентира, че това е измислено от опозицията в Съединени американски щати, с цел да придадат на работата на Тръмп нелегитимен темперамент. 

За мен е необичайно, прави се без схващане за това, че се нанася ущърб на вътрешнополитическото положение на страната и без почитание към гласоподавателите му, сподели Путин. 

По думите му контактите сред представители на разнообразни страни са естествени и не е ясно за какво не би трябвало да се случват и по време на предизборна акция. Нормално е да има срещи с всички претенденти, с цел да схванат какво ще се случи, в случай че този претендент завоюва, а на такива естествени контакти се придава шпионски темперамент, уточни Путин. 

Той разяснява и следствието, обвързвано със обществените мрежи и оповестяването на непознати сътрудници на съветски медии. 

По думите на Путин рекламите на съветски компании в обществените мрежи са доста дребен % спрямо останалите. По отношение на РТ и Спутник, които по искане на Съединени американски щати се записаха като чужди сътрудници, съветският президент уточни, че информацията, предоставяна от двете медии, е оскъдна част на фона на информацията на американските медии. 

Къде остава свободата на словото, попита той и добави: " Трябва всички да се научим, че на някои им се получава, а на други - не, а не да се нахвърляме един против различен ". 

На различен въпрос за Тръмп Путин отговори, че се обръщат по име един към различен, само че съгласно него биха минали на " ти ". 

Украйна

По мотив обстановката в Украйна Путин съобщи, че Минските договорености не се извършват, като огромна виновност за това има неконструктивната позиция на Киев. 

По думите му от страна на киевските управляващи няма предпочитание за същински политически развой, включително за реализация на особения статут на Донбас, за което към този момент е реализирано съглашение. 

Той акцентира, че регулирането би трябвало да стане с интернационално присъединяване, включително от Съединени американски щати, въпреки да не е част от Нормандската четворка, само че няма по какъв начин да се случи без сделка сред Киев и Донбас. 

Путин добави, че през вчерашния ден още веднъж е имало нарушение на мирното съглашение, въпреки че не е ясно дали е от страна на украинската войска, или от националистите. 

Сирия

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР