Руският президент Владимир Путин обяви рестартиране на петролната индустрия в

...
Руският президент Владимир Путин обяви рестартиране на петролната индустрия в
Коментари Харесай

Путин обяви рестарта на руската нефтена индустрия

Руският президент Владимир Путин разгласи рестартиране на петролната промишленост в страната, което е подтикнато от западните наказания. Горивно-енергийните компании ще би трябвало да трансформират бизнес моделите си, с цел да запазят, от една страна, личната си непоклатимост, а от друга, да навлязат на нови непознати пазари вместо на европейски, изясняват специалистите на URA.RU речта на Путин на среща за обстановката в петролния бранш на 17 май. Подобен метод ще разреши и на предприятията в други браншове на стопанската система да останат на повърхността.

Русия беше изправена пред напън върху горивно-енергийния бранш още преди налагането на огромни наказания от Запада, сподели Путин. Това се прояви в спекулации „ за безусловно естествената угриженост на доста хора на планетата от проблемите на изменението на климата “.

Западните политици започнаха да " надценяват опциите на различната сила и да подценяват смисъла на обичайна сила ", акцентира президентът. Още тогава съветските компании имаха компликации при приемането на земя за създаване на залежи, закупуване на софтуерно съоръжение и така нататък

Ситуацията ескалира след началото на специфична интервенция в Донбас, когато започнаха да се вкарват нови наказания против вътрешния горивно-енергиен комплекс. Декларациите на европейците за вероятното отменяне на съветските енергийни носители към този момент доведоха до повишение на цената на петрола и нефтопродуктите в Европейски Съюз и това „ удря превоза и промишлеността на Европа, пада върху раменете на потребителите “, сподели президентът на Руската федерация.

„ Заедно с съветските енергийни запаси, опцията за увеличение на икономическата интензивност също ще напусне Европа към други райони на света ", съобщи водачът.

Антируските наказания имаха непредвиден резултат: приходите на съветския нефтен и газов бранш набъбнаха, сподели президентът. Но тази обстановка би трябвало да се употребява за създаване на нови решения.

„ Промените на петролния пазар имат тектоничен темперамент и правенето на бизнес както преди, съгласно остарелия модел, към този момент наподобява малко евентуално. При новите условия е значимо освен да се добива нефт, само че и да се построи цялата отвесна верига до крайния потребител”, сподели президентът.

Властите ще основат условия за това: ще оказват помощ за възстановяване на логистичните благоприятни условия и ще обезпечат система за заплащания в национални валути, ще подтикват планове за дълбока преправка на първични материали.

" Разбирайки какви стъпки ще бъдат подхванати в близко бъдеще на Запад, би трябвало да създадем заключения авансово и да действаме самодейно, да обърнем зле премислените безредни стъпки на някои от нашите сътрудници в интерес на страната ни “, акцентира Путин.

Руските петролни компании в действителност получиха повече доходи през май, в сравнение с през април, доставките на нефт за Китай и Индия се усилиха, удостоверяват специалистите на URA.RU.

Преориентацията на съветския горивно-енергиен комплекс към източния пазар, почнала още при започване на 2010 година, имаше позитивен резултат: в случай че тогава европейското направление заемаше към 70% от общия експорт на нефт, през 2021 година то към този момент е към 47%, изясни Александър Фролов, заместител общоприет шеф на Националния енергиен институт. И този завой на Изток ще се ускорява.

Изправени пред санкционния напън съветските петролни компании ще могат да поддържат непоклатимост посредством същия бизнес модел, за който приказва президентът, споделя Рустам Танкаев, водещ специалист на Съюза на производителите на петрол и газ на Русия.

„ Това е способ за правене на нефтен и газов бизнес, чиято концепция е, че всички участници в процеса, от геоложките изследвания до окончателната продажба на артикули, са свързани между тях посредством капитал: те разменят пакети от акции. Така всички участници в интернационалния консорциум са заинтригувани от сполучлива активност и тези вериги се оказват по-рентабилни от директните контракти ", изясни той.

Президентът сподели, че Русия би трябвало да развива своята нефтена и газова промишленост, услуги, изследване, транспортни коридори и флота, който ще доставя енергийни запаси на потребителите, изясни политологът Марат Баширов.

„ Но би трябвало да променим и модела на финансовите калкулации. Ако страната е в положение да заплаща запаси, никой няма да им ги даде гратис или на заем ", съобщи той.

" Ако някъде хората са на ръба на гибелта и не могат незабавно да платят доставките, тогава ще се включат филантропични механизми и ще можем да отидем към кредитни истории. Но в други финансови модели [по-специално сетълмент в национални валути] “, сподели Баширов.

Поддържането на непоклатимост посредством нови бизнес модели, развиването на петролния бранш е значимо за стопанската система на страната като цяло, считат специалисти. Взети дружно, съгласно специалиста Александър Фролов, този развой има мултипликативен резултат.

„ Енергетиката е най-големият клиент. Тя генерира доходи за корабни, тръбни, металургични и други компании “, заключи Фролов.

Превод: СМ

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР