Руският президент Владимир Путин обяви допълнителни почивни дни през май,

...
Руският президент Владимир Путин обяви допълнителни почивни дни през май,
Коментари Харесай

Путин отпусна допълнителни почивни дни заради вируса

Руският президент Владимир Путин разгласи спомагателни почивни дни през май, с цел да способства за битката с Коронавирус в Русия, съобщи Франс прес, заяви Dir.bg.

Руският водач организира видеоконферентен диалог с вицепремиерката Татяна Голикова и с ръководителката на съветската санитарна работа Роспотребнадзор Анна Павлова, който бе предаван по малкия екран. Попова изиска от президента да разгласи за почивни и дните сред двете групи почивни дни през май (от 1 до 3 май и от 8 до 10 май), т.е. за почивни да бъдат оповестени 4, 5, 6 и 7 май. Според ръководителката на Роспотребнадзор тази мярка ще способства за забавянето на разпространяването на ковид в Русия.

" На процедура се намираме в застой, а в някои райони има наклонност за усложняване на обстановката ", посочи Павлова. " Ако намирате това за належащо, през днешния ден ще подпиша декрет " за почивните дни, сподели Путин в отговор на молбата ѝ. Според Анна Павлова мярката ще ограничи пътуванията с публичния превоз по време на почивните дни, което от своя страна се чака да повлияе на разпространяването на вируса.

Татяна Голикова рапортува на Путин, че в Русия една доза от имунизацията против COVID-19 е сложена на над 11 милиона жители, а на 6,8 милиона души са сложени и двете дози от имунизацията, съобщи ТАСС. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че оповестяването на спомагателните почивни дни през май не допуска въвеждането на нов локдаун. Не се планува въвеждането на ограничавания за работата на питейните заведения, заведенията за хранене и музеите. Русия записва общо 4 727 125 случая на заразяване с ковид и 106 706 смъртни случая, свързани с COVID-19.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР