Руският президент Владимир Путин обяви, че признава независимостта двата сепаратистки

...
Руският президент Владимир Путин обяви, че признава независимостта двата сепаратистки
Коментари Харесай

Путин призна независимостта на Донецката и Луганската народни републики

Руският президент Владимир Путин разгласи, че признава независимостта двата сепаратистки региона в Източна Украйна.

Това стана по време на телевизионно послание на Путин към руснаците, в което той приказва за историческите връзки сред Русия и Украйна, разпада на Съюз на съветските социалистически републики, разширението на НАТО и събитията на Майдана от 2014 година, които той дефинира като прелом.

Решението на съветския държавен глава идва, откакто по-рано лидерите Донецката национална република и Луганската национална република желаеха самопризнание за самостоятелност от Москва.

В края на предходната седмица в Донецк и Луганск се организира евакуация на цивилни към Русия на фона на замяна на замяна на обвинявания сред Киев и сепаратистите за артилерийски обстрел. Също предходната седмица Държавната дума на Русия одобри да изиска от Путин признание на независимостта на противоречивите области.

Ходът на Москва евентуално поставя завършек на очакванията за нова среща на върха сред Путин и президента на Съединени американски щати Джо Байдън.

По-рано Европейският съюз предизвести за наказания против Москва, в случай че тя Русия анексира или признае за самостоятелни двата сепаратистки региона в Източна Украйна.

„ Ако има анексия, ще има наказания, а в случай че има признание, ще сложа глобите на масата и министрите ще вземат решение “, съобщи висшият представител на Европейския съюз за външната политика Жозеп Борел.

Преди обръщението на Путин от Кремъл оповестиха, че съветският президент е разговарял с френския си сътрудник Еманюел Макрон и немския канцлер Олаф Шолц и им е споделил, че скоро ще бъде подписан декрет за признаването на ДНР и ЛНР. Двамата са изразили отчаяние от решението.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР