Руският президент Владимир Путин обяви, че България забавя изпълнението на

...
Руският президент Владимир Путин обяви, че България забавя изпълнението на
Коментари Харесай

Путин скастри България, че бави Турски поток

Руският президент Владимир Путин разгласи, че България забавя осъществяването на продължението на газопровода " Турски поток " на своя територия.

Путин предизвести, че Русия щяла да откри други благоприятни условия за реализацията на " Турски поток ", в случай че България не желае , оповестява ТАСС.

Путин разяснява тематиката по време на взаимната си конференция със сръбския президент Александър Вучич след срещата им в съветския черноморски курорт Сочи.

Путин разяснява, че счита за допустимо присъединяване на Сърбия в преноса на съветски газ посредством " Турски поток ", като сръбският сектор от газопровода бил подготвен 85 %.

" Що се отнася до вероятното присъединяване на Сърбия в преноса на съветски газ посредством " Турски поток " - да, това е допустимо. Ние сме подготвени. Сръбският сектор от газопровода от границите на България до Унгария е съвсем подготвен, 90% от тръбите към този момент са положени, 85% (от газопровода) към този момент са подготвени ", сподели съветският държавен глава.

Путин също по този начин заяви, че полагането на тръби за продължението на " Турски поток " на територията на Сърбия щяло да бъде приключено през идващите дни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР