Руският президент Владимир Путин обяви частична мобилизация на руснаците в

...
Руският президент Владимир Путин обяви частична мобилизация на руснаците в
Коментари Харесай

Путин мобилизира 300 000 души, намекна за ядрени оръжия

Руският президент Владимир Путин разгласи " частична готовност " на руснаците в боеспособна възраст, т.е. 300 000 резервисти, отваряйки пътя за огромна ескалация на спора в Украйна.

Същевременно той насочи сигнал, че е подготвен да употребява нуклеарни оръжия, с цел да отбрани Русия против Запада, който съгласно него е решен да унищожи страната му.

 

" Смятам за належащо да поддържа предлагането (на министерството на отбраната) за частична готовност на жителите от запаса, които са отслужили (...) и имат подобаващ опит ", съобщи Путин в послание, излъчено на запис по малкия екран.

" Указът за частична готовност е подписан " и ще влезе в действие " през днешния ден ", сряда, добави съветският президент.

" Говорим единствено за частична готовност ", увери той на фона на клюки за обща готовност, плъзнали в последните часове.

Според съветския министър на защитата Сергей Шойгу става дума за 300 000 резервисти или " малко над 1 % " от подлежащите на готовност лица - съгласно оценки към 25 милиона души.

Тези попълнения ще бъдат ситуирани за да се " консолидират " и управляват " тиловите позиции по дължината на " фронтовата линия - повече от 1000 километра " в Южна и Източна Украйна.

Решението бе взето, откакто украинските сили организираха през септември серия от контранастъпления, принуждавайки съветската войска да отстъпи по-специално в региона на Харков в Североизточна Украйна.

Шойгу призна апропо загуби от 5937 бойци, убити от началото на офанзивата му в края на февруари - надалеч по-малки, в сравнение с сочат оценките на Украйна и Запада.

Руското министерство на защитата заяви за финален път за човешки загуби в края на март - 1351 убити бойци.

Пред лицето на " опасността ", каквато съставлява съгласно Владимир Путин " нацисткият режим в Киев " и " военната машина на Запада ", " сигурно ще използваме всички средства, с които разполагаме, с цел да защитим Русия и нашия народ ", предизвести съветският президент - явен намек за нуклеарни оръжия.

Заплаха, която звучи още по-силно с оглед плануваните в четири района на Украйна от петък нататък референдуми за присъединение към Русия.

" Целта на Запада е да отслаби, да разцепи и да унищожи Русия ", сподели съветският президент в телевизионното си послание.

По думите му Западът се стреми " да унищожи суверенните и самостоятелни центрове на развиване " по света, с цел да стане по-силен.

" Целите на военната интервенция бяха и си остават непроменени ", сподели най-после Путин.

Русия стартира нашествието си в Украйна, потвърждавайки, че цели да отбрани рускоезичното население там, потискано от " нацистка " власт, и да демилитаризира страната.  
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР