Руският президент Владимир Путин обвини Запада в колониална арогантност и

...
Руският президент Владимир Путин обвини Запада в колониална арогантност и
Коментари Харесай

Във войнствена реч Путин заяви, че глупавите Западни санкции са икономически блицкриг

Руският президент Владимир Путин упрекна Запада в колониална надменност и че се пробва да смаже страната му с " глупави " наказания, които са на процедура стопански " блицкриг ", съобщи Ройтерс.

В своя тирада на Международния стопански конгрес в Санкт Петербург - събитие, което тази година се организира без съвсем никакво западно присъединяване - Путин неколкократно се връщаше към тематиката за суверенитета и силата на Русия във връзка с, както той сподели, враждебността на Запада. " Ние сме мощен народ и можем да се оправим с всяко предизвикателство. Както на нашите предшественици, ние ще решим всеки проблем - цялата хилядолетна история на нашата страна приказва за това ", съобщи той. Путин получи овации от залата, откакто за следващ път удостовери решимостта си да продължи " специфичната военна интервенция " в Украйна, която по негови думи е отприщила " невиждан " проливен дъжд от Западни стопански наказания. Той сподели, че главната цел на нашествието е да отбрани " нашите " хора в популации с главно рускоезични поданици Донбаски регион в Източна Украйна - мотив, отхвърлян от Киев и Запада като неоснователен предлог за акция, която към този момент докара до окупацията на части от Южна Украйна, които са надалеч оттатък Донбас.

В траялата повече от час тирада Путин сподели, че съветските военни в Донбас също по този начин се борят, с цел да защитят правото на Русия на " несъмнено развиване ". Той сподели, че Русия ще влезе в новия международен ред като " могъща и съвременна страна " и че е " явно ", че разпоредбите на новия международен ред ще бъдат определяни от " мощни и суверенни страни ".

" Западът фундаментално отхвърли да извърши поетите по-рано отговорности. Оказа се, че просто е невероятно да се реализиран каквито и да било нови съглашения с него ", сподели Путин. " В настоящата обстановка, на фона на повишаването на риска и заканите за нас, решението на Русия за осъществяване на специфична военна интервенция беше неизбежно - мъчно, несъмнено, само че неизбежно и належащо ".

Путин назова своята акция дейности на " суверенна страна, която има право да отбрани своята сигурност " и упрекна Запада освен в разпалване на антируски настроения, само че и в " интензивно военно заграбване на украинска територия ". Той сподели, че Съединени американски щати се считат за " Божият делегат на земята " и че Западните наказания се основават на подправения предлог, че Русия няма стопански суверенитет. Вашингтон и съдружниците му се пробват да " трансформират курса на историята ", добави Путин. По думите му Европейски Съюз може да загуби над 400 милиарда $ поради наложените против Русия наказания и те ще навредят на тези, които са ги наложили.

Според съветския президент неговата страна не е отговорна за покачването на цените на международния пазар на зърно. Той сподели, че Русия е подготвена да подсигурява преноса на кораби, изнасящи украинско зърно през Черно море, само че че Украйна също по този начин има пет или шест други метода да изнася зърното си през Беларус, Полша или Румъния.

Малко след излъчването на авансово записана тирада на китайския президент Си Дзинпин Путин разяснява, че съдействието на Русия с Пекин се дължи на капацитета на Китай, а не на " наскорошните геополитически събития ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР