Руският президент Владимир Путин обвини САЩ, че нарушават ключов договор

...
Руският президент Владимир Путин обвини САЩ, че нарушават ключов договор
Коментари Харесай

Путин: Русия ще изгради армия от ново поколение

Руският президент Владимир Путин упрекна Съединени американски щати, че нарушават основен контракт за надзор над нуклеарните оръжия, съобщи Reuters. На разширено съвещание на колегията на министерството на защитата той акцентира, че новата тактика за национална сигурност на Съединени американски щати има нападателен темперамент.

"САЩ наскоро изложиха своята отбранителна тактика. На дипломатически език, в случай че може да се каже по този начин, тя, абсолютно, носи нападателен темперамент, а в случай че се премине на боен език, то абсолютно - нападателен. Трябва да отчитаме това в практическата си работа ", сподели Путин, представен от ТАСС.

"Хайде да назоваваме нещата със личните им имена: що се отнася до събитията в Европа, става дума точно за настъпателна инфраструктура, която се основава там, при тава става дума за нарушавания от страна на Съединени американски щати на положения на Договора за очистване на ракетите със междинен и по-малък обхват от 1987 година, за жалост ", продължи съветският президент.



По думите му политиката на Съединени американски щати във връзка с контракта "сериозно намалява нивото на сигурност в Европа и в света като цяло " и Русия има "суверенно право да реагира съответно на заканите от агресивното развиване на военна инфраструктура, в частност от Съединени американски щати в Европа ".

Президентът изиска от министерството на защитата деликатно да следи салдото на силите край границите на Руската федерация и в света като цяло, обръщайки особено внимание на Близкия изток, Корейския полуостров и Европа, където по думите му "с ускорени темпове върви повишаване на инфраструктурата на НАТО и Съединени американски щати ".



Според Путин в света се следят опити да се унищожи стратегическия паритет благодарение на разполагането на световна система за противоракетна защита, а също по този начин на ударни системи в неядрен вид. Сегашното ниво на нуклеарните сили на Русия обезпечава надеждно стратегическо въздържане, съобщи Путин, само че акцентира на нуждата от по-нататъшното им насърчаване.

По думите му в края на 2017 година делът на актуалното въоръжение в нуклеарната триада на Русия е достигнал 79 %, а към 2021 година нуклеарните сили с наземно базиране би трябвало да бъдат снабдени с ново въоръжение до 90 на 100. Става дума за ракетни комплекси, способни решително да преодоляват даже перспективни системи за ПРО, уточни той.



Президентът също по този начин акцентира нуждата от "съществено повишение на подвижността на съветските въоръжени сили " и прикани за "укрепване на капацитета на специфичните интервенции ". В хода на маневрите "Восток-2018 " следващата година въоръжените сили би трябвало да отработват задания "по прекачване на няколко хиляди километри и разрастване в нови региони на огромни групировки от персонален състав, наземна техника и авиация ", добави той
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР