Руският президент Владимир Путин обсъди ескалацията на напрежението в Близкия

...
Руският президент Владимир Путин обсъди ескалацията на напрежението в Близкия
Коментари Харесай

Путин изрази надежда за разумна сдържаност в конфликта Иран - Израел

Руският президент Владимир Путин разиска ескалацията на напрежението в Близкия изток в телефонен диалог с иранския си сътрудник Ебрахим Раиси след израелския удар по консулския отдел на иранското посолство в Дамаск и отговора на Техеран, заяви пресслужбата на Кремъл, представена от ТАСС.

" Владимир Путин изрази вяра, че всички страни ще проявят рационална въздържаност и ще предотвратят нов кръг от борба, изпълнен с пагубни последствия за целия район ", се споделя в изказването.

" Раиси означи, че дейностите на Иран са били насилствени и лимитирани по своя темперамент ". Иранският президент увери, че Техеран не е заинтригуван " от по-нататъшна ескалация на напрежението ", написа още в текста.

" И от двете страни беше декларирано, че главната причина за актуалните събития в Близкия изток е нерешеният палестинско-израелски спор. В тази връзка бяха доказани кардиналните подходи на Русия и Иран в интерес на незабавното преустановяване на огъня в линията Газа, облекчение на тежката филантропична обстановка и основаване на условия за политическо и дипломатическо споразумяване на рецесията ", означи Кремъл.

Освен това двамата водачи са коментирали желанията си да усилят двустранните инфраструктурни планове, както и съдействието в други области.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР