Руският президент Владимир Путин нареди на правителството да уреди въпросите,

...
Руският президент Владимир Путин нареди на правителството да уреди въпросите,
Коментари Харесай

Голяма новина, какво нареди Путин

Руският президент Владимир Путин подреди на държавното управление да уреди въпросите, свързани с контрактуваното от западните страни ограничение на цените на съветския петролен експорт, тъй че да не провокира проблеми в бюджета.

По време видеоконференция в Москва Путин съобщи, че спомагателните доходи на съветския бюджет през 2022 година, които не са свързани с продажбите на енергийни запаси, възлизат на 200 милиарда рубли (около 2,9 милиарда долара).
-->
Въпреки това, защото енергийният бранш е основен за съветската стопанска система, президентът попита вицепремиера Александър Новак дали локалните петролни и газови компании се оправят с казуса, " основан благодарение на политически механизми и принадлежности ".

Новак отговори, че най-големите опасности са отстъпката от цената на съветския петрол, ембаргото върху петролните артикули и таванът на цените, като даде обещание да " реагира " и да " предприеме нужните ограничения " за създаване на нови логистични и транспортни направления до нови пазари.

Путин разпореди няколко задания на държавното управление , измежду които разширение на външноикономическите връзки и създаване на нови логистични коридори, повишение на софтуерните благоприятни условия на съветската стопанска система и подсилване на финансовия суверенитет.

Той акцентира, че развиването на страната би трябвало да бъде обезпечено макар външния напън и закани.

" Подчертавам - ние подсигуряваме сигурността и ползите на страната . Ще увеличим отбранителните си качества . Разбира се, ще решим всички проблеми , свързани с обезпечаването на въоръжените сили, на частите, участващи в специфичната военна интервенция ", сподели той, представен от БГНЕС.

Путин означи, че отрицателните прогнози за Русия не са се сбъднали, и похвали напъните на министър-председателя Михаил Мишустин и държавното управление за справяне с провокациите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР