Руският президент Владимир Путин критикува днес в телефонен разговор с

...
Руският президент Владимир Путин критикува днес в телефонен разговор с
Коментари Харесай

В телефонен разговор с Ердоган Путин е критикувал използването от Украйна на турски безпилотни самолети

Руският президент Владимир Путин подлага на критика през днешния ден в телефонен диалог с турския си сътрудник Реджеп Тайип Еродган потреблението от украинската войска на бойни безпилотни самолети, доставени от Анкара, оповестява Агенция Франс Прес.

Според Путин потреблението от силите на Киев на турски бойни дронове вид " Байрактар ", които през октомври реализираха пукотевица против проруски сепаратисти, съставлява " провокация ".

Руският президент подлага на критика " деструктирваната политика " на Киев, целяща съгласно него " да подкопае споразуменията от Минск ", подписани през 2015 година и предопределени да сложат завършек на спора в Източна Украйна, само че чиято политическа част въобще не бе приложена.

Путин е подчертал също в диалога " нуждата Киев да се откаже от всевъзможен опит за силови дейности " в Източна Украйна, съгласно известие на Кремъл.

Украинската войска употребява в края на октомври създаден в Турция военен дрон " Байрактар " TB2, с цел да нанесе удар по оръдие гаубица Д-30 на проруските сепаратисти.

Използването на военен дрон бе подложено на критика както от Русия, по този начин и от Франция и Германия, които са медиатори в мирния развой в Източна Украйна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР