Руският президент Владимир Путин каза в петък, че енергийните политики

...
Руският президент Владимир Путин каза в петък, че енергийните политики
Коментари Харесай

Европейската политика води към енергийна криза

Руският президент Владимир Путин сподели в петък, че енергийните политики на европейските страни ще доведат до енергийна рецесия, като съветският водачи засяга последната група наказания на Европейски Съюз, ориентирани към съветската петролна промишленост.

Коментирайки опасенията от продоволствената рецесия в изявление за съветската национална телевизия, представено от Ройтерс, той уточни, че тези проблеми се развиват доста преди " специфичната интервенция " на неговата страна в Украйна и са почнали още от началото на коронавирусната пандемията.

Путин акцентира, че световната обстановка с торовете, заради глобите ще се утежни, а цените на храните единствено ще се повишават.

В същото време той отхвърли Русия да блокира износа на украинско зърно, като акцентира, че в Украйна има десетки задгранични кораби, както и че Москва ще е подготвена да усили производството на пшеница до 50 милиона тона.

Според него най-хубавото решение би било украинското зърно да се доставя през Беларус, стига глобите против тази страна да бъдат отстранени.

" Ако някой желае да реши казуса с износа на украинско зърно, апелирам, най-лесният метод е през Беларус. Никой не ги стопира. Но за това би трябвало да премахнете глобите от Беларус ", означи Путин.

Руският президент уточни, представен от БНР, че известията за съветска възбрана за експорт са " блъф ", като западните страни се пробват да прикрият личните си политически неточности, обвинявайки Русия за проблеми на международния пазар на храни.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР