Руският президент Владимир Путин каза, че миналогодишните взривове по газопровода

...
Руският президент Владимир Путин каза, че миналогодишните взривове по газопровода
Коментари Харесай

Путин: Зад взривовете на „Северен поток“ стоят лица на държавно равнище

Руският президент Владимир Путин сподели, че миналогодишните гърмежи по газопровода " Северен поток " са били осъществени на " държавно ниво " , и отхвърли концепцията, че самостоятелна проукраинска група е виновна за случая като я дефинира като " цялостен парадокс ", съобщи Ройтерс.

Газопроводите " Северен поток - 1 и 2 ", които свързват Русия и Германия по дъното на Балтийско море , бяха взривени в серия от необяснени експлози и през септември, а Москва назова това " интернационален тероризъм ".

Дания, Германия и Швеция започнаха свои следствия за гърмежите, само че Москва споделя, че не е била държана в течение за резултатите от тях. 

" Питахме датските управляващи дали желаят да работим дружно или да образуваме интернационален екип от експерти и специалисти ", сподели Путин в изявление за държавния ефирен канал " Россия-1 ". " Oтговорът е, както споделих, неразбираем. Накратко - няма отговор. Казаха, че би трябвало да изчакаме ".

" Човек постоянно би трябвало да търси кой има интерес. А кой има интерес? На доктрина, несъмнено, Съединени американски щати имат интерес ", сподели Путин. Съединени американски щати твърдо отхвърлят каквато и да е връзка с гърмежите на " Северен поток ".

Експлозия от този тип, с тази мощ, на тази дълбочина, може да бъде осъществена единствено от експерти и подкрепена от силата на страната, която разполага с такива технологии ", съобщи съветският президент. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР