Руският президент Владимир Путин изказа днес съболезнованията си във връзка

...
Руският президент Владимир Путин изказа днес съболезнованията си във връзка
Коментари Харесай

Путин със съболезнования към жената на Кисинджър: Той бе мъдър държавник

Руският президент Владимир Путин изрече през днешния ден съболезнованията си по отношение на кончината на някогашния държавен секретар на Съединени американски щати Хенри Кисинджър, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

В депеша, адресирана до брачната половинка на Кисинджър Нанси, Путин назовава Кисинджър " умен и предвидлив общественик ".

" Името на Хенри Кисинджър е неразривно обвързвано с прагматичната външнополитическа линия, която в свое време даде опция за понижаване на интернационалното напрежение и за реализиране на съветско-американски договорености от най-голяма значимост, които способстваха за укрепването на световната сигурност ", се споделя в телеграмата на съветския президент.

" Много пъти съм имал опция персонално да поддържам връзка с този бездънен и невероятен човек и безспорно оставам с най-светли мемоари от него ", акцентира Путин.

Кисинджър, който умря на 100-годишна възраст, беше последовател на разговора сред Съединени американски щати и Съветския съюз през 70-те години на предишния век, който докара до сключването сред двете суперсили от Студената война на първите огромни съглашения за надзор над нуклеарните оръжия, отбелязва Ройтерс.

" Почина Хенри Кисинджър. Той дълги години правилно служи на страната си. Едновременно с това беше и прагматик, който взимаше поради действителностите и не следваше сляпо каноните на американската външна политика. Сега в американското държавно управление и в западния свят няма и диря от такива хора. Почивай в мир ", написа в " Екс " някогашният съветски президент Дмитрий Медведев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР