Руският президент Владимир Путин издигна Рамзан Кадиров в генерал-лейтенант за

...
Руският президент Владимир Путин издигна Рамзан Кадиров в генерал-лейтенант за
Коментари Харесай

Путин награди Кадиров със званието генерал-лейтенант за инвазията в Украйнa

Руският президент Владимир Путин издигна Рамзан Кадиров в генерал-лейтенант за ролята му в нашествието в Украйна, която чеченският водач употребява, с цел да показва лоялността си към Москва и личната си безотговорност , оповестява " Гардиън ".

Тази седмица Кадиров съобщи, че основен съдружник, обвързван с убийството на съветския опозиционен водач Борис Немцов през 2015 година, е ранен в борби в обсадения пристанищен град Мариупол .

Рустам Геремеев бе на фотографията в болница, където Кадиров го е посетил. В по-ранни видеоклипове, оповестени от чеченския водач, той назовава Геремеев " безценен брат " и твърди, че е на фронтовата линия в Мариупол, в това число в кметството.

Семейството на Немцов от дълго време упорства, че Геремеев е уредник на заговора за ликвидиране . Петима чеченци бяха приети за отговорни за убийството през 2017 година, само че процесът бе жигосан от родственици и съдружници като прикритие, което не съумя да изправи пред съда тези, които стоят зад убийството.

Разследващите споделиха на процеса през 2017 година, че са посетили парцела на Геремеев в Чечения, само че " никой не е отворил вратата ". Те показаха и водача на Геремеев - Руслан Мухудинов, като уредник на убийството и е предложил на обвинените милиони рубли за убийството.

Мухудинов избяга и след присъдата проверяващи обявиха, че делото против него продължава . Геремеев, който е родственик на двама съветски депутати, е служил в същото поделение за сигурност като Заур Дадаев, някогашен върховен офицер, наказан за стрелбата по Немцов.

Те имат тесни връзки с Кадиров, макар че той в никакъв случай не е бил директно обвързван с убийството . Появата на Геремеев на фронтовата линия в Мариупол е проява както на силата на Кадиров, по този начин и на очевидната дарба на неговите съдружници да се опълчват на съветския закон.
 ФСБ си отрязала опашката за Немцов, само че я трансферирала на Навални
ФСБ си отрязала опашката за Немцов, само че я трансферирала на Навални

Дни преди самото убийтво Валерий Сухарев изоставя Борис Немцов

Въпреки това множеството видеоклипове, споделени от Кадиров, не са снимани на фронтовата линия , което допуска, че чеченците може да имат огромна роля за пропагандата, колкото и за бойните дейности .

Присъствието на хората на Кадиров, които имат известност с изключителна грубост , най-вероятно е ориентирано към всяване на боязън , по този начин и към подсилване на числеността в борба.

Те могат да поемат и други задания, като съгласно някои от тях е предоставено да патрулират зад фронтовите сили и да стрелят по дезертьори . Други са назначени за разпити на цивилни в града - мрачна компетентност измежду почитателите на Кадиров, които имат опит в изтезания и малтретиране .

Старши пълководец от един от източните подкрепяни от Русия отделили се райони Александър Ходаковски сподели във видео изявление, че не се е очаквало чеченците да се бият на фронтовата линия .

Вместо това те в началото са привлечени за интервенции по " почистване " на територия, завзета от Русия към Мариупол. По-късно той се извини на Кадиров за изявленията, които подкопават военната му героизъм .

За самия Кадиров , без значение от ролята, поета от неговите войски, войната даде късмет да показва своята отдаденост към Путин , индивидът, на който разчита личната му окървавена власт, посредством изпращане на войски.

За тази цел той се опита да активизира чеченското общество зад военните старания, в това число набиране в клубове по бойни изкуства и отваряне на пандизите за искащи да се запишат в армията , като група се чака да замине, с цел да се бие в Украйна със идната ротация, съгласно служби за сигурност.

Той се пробва и да ускори личния си профил на безсърдечен войник , като хората му акцентират лоялността си към него, а не към съветската страна. Той има проблематични връзки с клонове на съветските служби за сигурност.

Тази седмица той жигосах мирните договаряния, макар че Русия даде обещание да понижи военната интензивност към столицата Киев . " Трябва да приключим започнатото ", сподели Кадиров в изказване.
 Рамзан Кадиров бил към този момент в Мариупол, кметът заяви за 5000 починали
Рамзан Кадиров бил към този момент в Мариупол, кметът заяви за 5000 починали

Тази информация няма публично потвърждение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР