Руският президент Владимир Путин и севернокорейският лидер Ким Чен-ун се

...
Руският президент Владимир Путин и севернокорейският лидер Ким Чен-ун се
Коментари Харесай

Путин и Ким се срещнаха на космодрума Восточний, преговорите между тях предстоят

Руският президент Владимир Путин и севернокорейският водач Ким Чен-ун се срещнаха на съветския космодрум " Восточний ", предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.
 
Във видео, оповестено от Кремъл, се вижда по какъв начин двамата водачи се ръкуват.

Предстои диалог сред двамата, като договарянията им ще бъдат отдадени на комерсиалните двустранни връзки и на интернационалните въпроси, оповестиха съветските новинарски организации.
          

Ким благодари на Путин за поканата да посети Русия. А Путин сподели, че се радва, че има опция още веднъж да се срещне с Ким. Той напомни, че сред двете страни се означават 75 години на дипломатически връзки. Последната среща сред двамата водачи беше преди четири години във Владивосток.
А в отговор на журналистически въпрос дали Русия ще помогне на Северна Корея да построи галактически спътници, Путин отвърна, че той и севернокорейският водач са пристигнали тъкмо за това на космодрума " Восточний ", съобщи ТАСС. Путин добави, че на севернокорейския водач ще бъдат показани и нови обекти на космодрума. " Лидерът на Корейската народнодемократическа република демонстрира огромен интерес към ракетната техника. Те се пробват да развиват и галактическите действия ", съобщи Путин.
На въпрос дали на договарянията с Ким ще бъде обсъждано и военно-техническо съдействие, Путин съобщи: " Ще приказваме по всички въпроси, без да бързаме. Има време ".
Той също по този начин напомни, че съветският министър на защитата Сергей Шойгу неотдавна е посетил Северна Корей и там е бил добре признат.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР