Руският президент Владимир Путин и неговите войски в окупираната Южна

...
Руският президент Владимир Путин и неговите войски в окупираната Южна
Коментари Харесай

Вадим Скибицки: Путин е готов на „всичко“, за да задържи Крим

Руският президент Владимир Путин и неговите войски в окупираната Южна Украйна ще създадат всичко допустимо, с цел да запазят контрола над Крим. Това изказване беше направено от заместник-началника на Службата за военно разузнаване на Украйна Вадим Скибицки, написа Newsweek.com, представен от Факти.бг.

Той означи, че проектите за освобождение на полуострова са на дневен ред в Киев, макар страховете на Запада за ескалация на обстановката от Русия.

„ Те вършат всичко допустимо, с цел да запазят териториите, които са окупирали: Херсонска област, Запорожка област, а също и да запазят Крим “, сподели Скибицки. „ Крим им оказва помощ да управляват изцяло Черноморския район и да трансферират сили в Средиземно море. Тяхното наличие в Сирия и в африканските страни е подсилено от наличието им в Черно море “, добави той.
" В момента Руската федерация интензивно употребява полуостров Крим за доставяне на своите елементи в Херсонска и Запорожка област... През Крим минават всичките им пътища за доставяне, муниции и персонален състав. В Крим новосъздадената 18-та общовойскова войска неотдавна беше образувана, която в този момент се употребява интензивно за опълчване на нашето контранастъпление “, съобщи представителят на украинското разузнаване.

Скибицки също означи, че опасността за Украйна от Черноморския флот е обвързвана на първо място с крилатите ракети " Калибър ". През април 2023 година украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че деокупацията на Крим е безспорната цел на Украйна. Държавният глава е уверен, че Украйна ще си върне Крим рано или късно.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР