Руският президент Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел изразиха

...
Руският президент Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел изразиха
Коментари Харесай

Путин обвини Украйна в провокации в телефонен разговор с Меркел

Руският президент Владимир Путин и немският канцлер Ангела Меркел " показаха безпокойствие " поради скока на напрежението в Източна Украйна и разискаха хвърления в пандиза опозиционер Алексей Навални в телефонен диалог, заяви Кремъл.

Телефонният диалог се реализира, откакто конфликтите сред проруските сепаратисти и украинските сили се усилиха през последните седмици, а съветското военно скупчване на границата ускори опасенията от ескалация на спора.

" Президентът на Русия и канцлерът на Германия показаха безпокойствие от ескалацията на напрежението в югоизточната част на Украйна ", се споделя в изказване на Кремъл, представено от " Франс прес ".

" Владимир Путин обърна внимание на провокативните дейности на Киев, който в последно време целеустремено изостря обстановката на фронтовата линия ", прибавиха от Кремъл.

По-рано през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски пътува до източната фронтова линия. През последните дни той се обърна към западните съдружници на страната си за поддръжка.

Конфликтът избухна през 2014 година, откакто Москва анексира полуостров Крим и лиши живота на над 13 000 души.

Киев и Западът упрекнаха Русия, че поддържа сепаратистите с оръжие и войски. Москва неведнъж отхвърля тези изказвания.

Мирните договаряния, провеждани с посредничеството на Франция и Германия от 2015 година, не съумяха да прекратят бойните дейности.

Въпреки че Кремъл не отхвърля скорошните си премествания на войски на украинската граница, той настоя, че Москва не съставлява опасност.

В днешния си диалози ръководителите на Германия и Русия са засегнали и тематиката за хвърления в пандиза критик на Кремъл Алексей Навални, който разгласи гладна стачка предходната седмица с искане за уместно лекуване на болки в гърба и вдървеност в краката.

Двамата са разискали и спора в Сирия и политическата рецесия в Либия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР