Руският президент Владимир Путин е внесъл за разглеждане в Държавната

...
Руският президент Владимир Путин е внесъл за разглеждане в Държавната
Коментари Харесай

Путин внесе поправките в конституцията, един човек няма да е повече от два мандата президент

Руският президент Владимир Путин е внесъл за разглеждане в Държавната дума (долната камара на съветския парламент) законопроекта за поправките в конституцията на Руската федерация, оповестяват съветските медии.

" Представители на президента на Русия при разглеждането на законопроекта в Държавната дума ще бъдат съпредседателите на конституционната комисия Клишас, Крашенинников и Хабриева ", посочи пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Днес съпредседателите на работната група за оферти за импортираните ремонти в главния закон изложиха самодейностите си в писмо до Путин. Според създателите един от основните въпроси би трябвало да бъде определянето на ролята и статута на Държавния съвет в системата на ръководство и създаването на основни правила за неговото взаимоотношение с други държавни органи.

Важен блок от промените в конституцията се отнася за политическата конструкция, в това число създаването на система от сдържания и противовеси (баланси на властта). Освен това работната група е предложила да изследва въпроса за взаимовръзката сред държавните и общинските управляващи и е засегнала тематиката за съблюдаване на главните правила на интернационалното право.

Пакетът ремонти, импортирани от съветския държавен глава за разглеждане в Държавната дума, плануват едно и също лице да не може да заема поста президент на Руската федерация повече от два мандата.

Предвижда се също по този начин, че президент на Русия може да бъде жител, навършил 35 години, непрекъснато пребиваващ в страната не по-малко от 25 години и " нямащ и не е имал по-рано " непознато поданство или позволение за престояване в чужбина, или различен документ, потвърждаващ правото за непрекъснато престояване на съветския жител на територията на непозната страна.

В същото време условието за претендента за президент да няма поданство на непозната страна не се ползва за жители, които преди този момент са имали поданство на страна, която е била призната или е част от която е била призната в Руската федерация в сходство с федералния парламентарен закон и които са обитавали непрекъснато на територията на страната, призната в Руската федерация, или територия на част от страната, призната в Руската федерация.

На 15 януари Путин, по време на обръщението си пред Федералното заседание, разгласи, че едно и също лице не би трябвало да заема длъжността президент на Русия повече от два мандата поред.

По-късно съветският държавен глава акцентира също по този начин, че практиката на неограниченото престояване във властта, която беше присъща за късния руски интервал, не може да реши казуса с трансформацията на властта и стабилността на страната. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР