Руският президент Владимир Путин е поискал елитните войници към нови

...
Руският президент Владимир Путин е поискал елитните войници към нови
Коментари Харесай

Националната гвардия на Путин ще охранява руските регионални лидери

Руският президент Владимир Путин е изискал елитните бойци към нови сили - Националната армия - да охраняват съветските губернатори , осведоми БиБиСи.

Предложението е включено към проектозакон, който се чака да бъде утвърден от съветските депутати.

Националната армия, проработила от предходната година, се води от някогашния телохранител на Путин, Виктор Золотов, който е дълготраен съдружник на съветския водач.

Путин назначи нови 11 губернатори преди президентските избори през март 2018 година Очаква се съветският водач да се кандидатира за четвърти мандат.

Новите районни водачи са надалеч по-млади от уволнените.

Към момента елитна съветска защита пази единствено президента, премиера, топ представителите на Народното събрание и правосъдната влас т, както и задгранични водачи.

Основните задания на новата армия са свързани с битка с тероризма, защита на значими обекти като нуклеарни централи, хранилища с оръжие, попречване на вълнения и битка с противозаконната търговия на опиати и оръжия.

Ръководителите на армията са директно подчинени на Кремъл, заобикаляйки министрите на вътрешните и външни работи.

В новия законопроект се показва, че Националната армия ще охранява и " други лица " с изключение на губернаторите . Не се конкретизира какви тъкмо други хора ще охранява.

Путин неведнъж предизвестява, че Русия би трябвало да се отбрани от " цветни революции " като тези в Украйна, Грузия и Киргизстан.

Националната армия съставлява повече от 340 000 чиновници, от които 160 000 идват от вътрешното министерство.

Политическият анализатор Дмитрий Орешкин, представен от всекидневника " Комерсант " разказва армията като " елитна конструкция, основана от Путин ". Той добави, че армията като цяло е поверена на Золотов.

" Губернаторите са сложени под по-стриктен надзор на Кремъл ", добави специалистът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР