Руският президент Владимир Путин е обсъдил в телефонен разговор с

...
Руският президент Владимир Путин е обсъдил в телефонен разговор с
Коментари Харесай

Путин настоя пред Шарл Мишел ЕС да накара Киев да зачита хуманитарното право

Руският президент Владимир Путин е разискал в телефонен диалог с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел обстановката в Украйна и е призовал Европейския съюз да накара управляващите в Киев да зачитат филантропичното право , заяви пресслужбата на Кремъл, представена от Ройтерс.

Кремъл добави, че двамата водачи са разговаряли за филантропичните аспекти рецесията и съветският държавен глава е уведомил Шарл Мишел за хода  договарянията сред Русия и Украйна.

" Призовах президента Путин неотложно да спрат военните дейности и да обезпечат безвредно филантропично прекосяване и достъп до помощ . Подчертах и нуждата от гарантиране на сигурността и сигурността на нуклеарните уреди на фона на военните дейности в Украйна ", написа в своя Туитър Шарл Мишел. По думите му с съветския президент са се съгласили да поддържат по-нататъшни контакти.
 
Called on President to immediately stop hostilities and ensure humanitarian safe passage and access to assistance.

Stressed need to ensure safety and security of nuclear facilities amidst hostilities in

Agreed to maintain further contacts.
— Charles Michel (@eucopresident)

Молбата на Украйна за участие в Европейския съюз ще бъде разисквана в идните дни, съобщи президентът на Европейския съвет откакто по-рано денем е разговарял и с президента на Украйна Зеленски .

Също по този начин стана ясно, че Джо Байдън, френския президент Еманюел Макрон, немския канцлер Олаф Шолц и английския министър-председател Борис Джонсън ще имат конферентна връзка. На нея водачите ще разискват последните събития по отношение на Русия и Украйна .
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР