Руският президент Владимир Путин е готов да разговаря с американския

...
Руският президент Владимир Путин е готов да разговаря с американския
Коментари Харесай

Путин е готов за среща с Тръмп

Руският президент Владимир Путин е подготвен да беседва с американския си сътрудник Доналд Тръмп. Това съобщи първият посланик на Русия Сергей Лавров, само че посочи, че към този момент не се приготвя сходна среща на върха, съобщи AFP.

"Президентът Путин е подготвен за такава среща ", сподели Лавров в изявление за РИА Новости, само че незабавно посочи, че подготовката още не е почнала. "Но в случай че това стане, незабавно щом има някакво развиване, сигурно ще ви разкажем ", увери той.

По-рано Путин и Тръмп се схванаха в телефонен диалог за възможна среща и Белият дом съобщи, че може би тя ще е във Вашингтон.

"Ще обърна внимание, че Доналд Тръмп към този момент след телефонния диалог няколко пъти и в туитове, и онлайн сподели, че би трябвало да се вземат решение въпросите с Русия, че желаеме да имаме с Русия положителни връзки, това е по-добре, в сравнение с да нямаме положителни връзки, и единствено един глупец може да мисли другояче. Чуваме и това ", добави Лавров пред РИА Новости.

Русия чака предлагането на Тръмп за среща с Путин да бъде конкретизирано, добави той.



Това предложение бе отправено през март, само че от този момент нещата не са напреднали, имайки поради напрежението във връзка случая Скрипал и хипотетичната химическа офанзива в сирийския град Дума.

Стопроцентово е несъмнено, че Владимир Путин и Доналд Тръмп, както и военните от двете страни, няма да позволен военна борба - "те въпреки всичко са водачи, определени от своите нации, те дават отговор пред тези нации за мира и спокойствието ", акцентира Сергей Лавров пред РИА Новости.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР