Руският президент Владимир посрещна Ким Чен Ун на космодрума Восточний в

...
Руският президент Владимир посрещна Ким Чен Ун на космодрума Восточний в
Коментари Харесай

Путин посрещна Ким Чен Ун на космодрума „Восточний“

Руският президент Владимир посрещна Ким Чен Ун на космодрума " Восточний "  в Амурска област, съобщи ТАСС. Очаква се съществена тематика да бъде доставката на муниции от Северна Корея за Русия.

" Радвам се да ви видя ", сподели Путин, до момента в който се ръкува с Ким за към 40 секунди, приветствайки го в космодрума " Восточний ", съвременно оборудване за изстрелване в Амурска област в далечния изток на Русия. — Това е нашият нов космодрум.

Ким, говорейки посредством преводач, благодари на Путин за поканата и за топлото посрещане.

На фрагменти, публикувани от новинарска организация РИА, се вижда по какъв начин Ким и Путин се ръкуват, необятно ухилени, стоят извън, заобиколени от чиновници по сигурността и представители на съветски медии, преди да влязат дружно в блестяща постройка със стъклени стени.

Срещата на върха сред водачите на двете страни, които стават все по-изолирани в интернационален проект, се следи от близко от Вашингтон и съдружниците, които подозират, че дъжавниците могат да се спогодят за търговия с оръжия и отбранителни технологии.

Според " Интерфакс " на Ким ще бъде показан процесът на сглобяване на ракетата " Ангара ", като той и Путин ще инспектират строящия се стартов комплекс за нея и стартовия комплекс за ракетата-носител Союз-2, след което ще проведат договаряния.

Попитан дали водачите ще обсъдят оръжия, представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че двете страни си сътрудничат в " чувствителни " области, които няма да бъдат оповестени обществено, съгласно организация Интерфакс.

Във вторник Песков сподели, че визитата на Ким ще бъде " пълноценно "  и че двете страни ще проведат " договаряния ". Хуманитарната помощ за Северна Корея и резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, наложени на Пхенян, също могат да бъдат разисквани, споделиха съветски публични лица.

Руското външно министерство съобщи, че разговорите са значими поради геополитическите промени в света.

" Двустранните контакти са доста значими. И обстановката на Корейския полуостров, несъмнено, е от изключителна значимост за сигурността и стабилността в района ", сподели говорителката на министерството Мария Захарова, представена от държавната осведомителна организация РИА.

Ким дойде в Русия с частен трен във вторник с висши чиновници от отбранителната индустрия и военни и сподели, че визитата му подчертава  " стратегическото значение " на връзките сред двете страни, заяви държавната новинарска организация на Севера KCNA в сряда.

Според някои анализатори, съставът на делегацията на Ким, със забележимото наличие на шефа на отдела за произвеждане на муниции Джо Чун Рионг, дава тип на дневен ред, който е претрупан със сътрудничеството в отбранителната промишленост.

Ким може да предложи артилерийски снаряди от огромните ресурси на Северна Корея, които биха могли да попълнят опциите на Русия в кратковременен проект, само че въпросите за качеството на боеприпасите може да лимитират общото влияние, споделиха военни анализатори.

Южна Корея и Съединените щати предизвестиха, че подобна договорка би нарушила резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, които Русия като непрекъснат член на съвета гласоподава да утвърди.

Посещението на Ким в Русия е първата му аудиенция в чужбина след международната рецесия с пандемията от КОВИД. Официалното известие на държавната севернокорейска организация КЦТА гласеше, че визитата му има за цел да утвърди другарските връзки сред Северна Кория и Русия и съдействие на " ново по-високо равнище ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР