Руският премиер Дмитрий Медведев потвърди пред председателя на Народното събрание

...
Руският премиер Дмитрий Медведев потвърди пред председателя на Народното събрание
Коментари Харесай

Медведев потвърди пред Караянчева интереса на Русия към АЕЦ Белене

Руският министър председател Дмитрий Медведев удостовери пред ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, че „ Росатом “ ще се включи в процедурата за избор на стратегически вложител за АЕЦ „ Белене “.
 Караянчева в Москва: Има огромен капацитет да задълбочим съдействието си в енергетиката
Българска парламентарна делегация, водена от Караянчева, е на двудневно публично посещаване в Москва. В състава на делегацията са съпредседателите на Групата за другарство България – Русия Красимир Велчев и Антон Кутев, заместник-председателят на групата Волен Сидеров и народните представители Диана Саватева, Боряна Георгиева и Ахмед Ахмедов.

Караянчева и Медведев обявиха, че са оптимисти за развиването на двустранните връзки сред България и Русия. 

Председателят на Народното събрание подсигурява, че българската страна поставя нужните старания за реализацията на плана за построяването на разклонението от „ Турски поток “ към България и Сърбия, което страната ни предлага да се назовава „ Балкански поток “.

„ Проектът се построява по всички европейски условия и посредством свързването му с газов хъб „ Балкан “ ще подсигурява стратегическата роля на България на европейската газова карта “, съобщи Цвета Караянчева.

Руският министър председател приветства работата по построяването и разширението на газовата инфраструктура в България и района и изрази удовлетворение, че България ще взе участие в реализацията на разклонението на „ Турски поток “ и в преноса на газ.

По време на диалога Цвета Караянчева и Дмитрий Медведев разискаха опциите за нарастване на стокообмена сред двете страни и означиха, че най-важното в връзките сред България и Русия са контактите сред хората.

В края на срещата съветският министър председател изпрати поздравления на българския си сътрудник Бойко Борисов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР