Руският посланик в Сърбия Александър Боцан-Харченко напусна конгреса на Социалистическата

...
Руският посланик в Сърбия Александър Боцан-Харченко напусна конгреса на Социалистическата
Коментари Харесай

Руският посланик в Белград напусна конгреса на Социалистическата партия след видео на Ципрас

Руският дипломат в Сърбия Александър Боцан-Харченко напусна конгреса на Социалистическата партия на Сърбия (СПС, част от ръководещата коалиция) след видео с изказвания на ръководителя на гръцката партия СИРИЗА, някогашния министър-председател на Гърция Алексис Ципрас, написа белградското издание " Новости “, представено от Агенция " Фокус ".

" Бях заставен да напусна конгреса на Социалистическата партия на Сърбия в самото начало поради видеообръщението на гръцкия опозиционен водач Ципрас, което беше показано на участниците. Гъркът стартира с безусловно неоснователни, подправени обвинявания против Русия, стартира да клюки моята Родина. Много скърбя, тъй като не присъствах на речта на сръбския президент Александър Вучич ", написа посланикът в Туитър.

Според вестник " Вечерне новости " на конгреса на Сръбската социалистическа партия единомислещо е решено да остави Ивица Дачич, който заема поста първи вицепремиер и министър на външните работи на Сърбия, като неин ръководител.

Сръбският президент Александър Вучич се обърна към представителите на партията и приказва за обстановката в Косово и даде обещание, че " няма да сервира Сърбия на тепсия " на Прищина и на всички, които желаят това.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР