Руският посланик в Китай Андрей Денисов съобщи, че между Москва

...
Руският посланик в Китай Андрей Денисов съобщи, че между Москва
Коментари Харесай

Руски дипломат: Между Русия и Китай се сформира енергиен съюз

Руският дипломат в Китай Андрей Денисов заяви, че сред Москва и Пекин към този момент е образуван самобитен енергиен съюз. На нарочна конференция той акцентира, че в Китай продължава огромното търсене на съветски природен газ и че двете страни сега са в развой на интензивно разискване на нови планове в региона на доставките на синьо гориво, осведоми РИА.

„ Газпром “ доставя газ на Китай по газопровода „ Силата на Сибир “. Първият сектор, дълъг към 2200 километра, беше пуснат в края на 2019 година, а вторият с близо 800 км дължина се възнамерява да бъде въведен в употреба при започване на 2023 година Според изискванията на контракта с китайската CNPC размерът на доставките би трябвало да се усилва годишно до постигане на плановия потенциал от 38 милиарда кубически метра до 2025 година В същото време се разисква нарастване на износа до 44 милиарда кубически метра газ годишно.
CNN: Централно разузнавателно управление на САЩ концентрира образованието на нови разузнавачи върху Русия и Китай
Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати предефинира образованието на разузнавачите си, като се концентрира основно върху способи за срещу...
Прочети повече
Според Пекин търговията сред Русия и Китай се е нараснала с 35,8% през 2021 година и възлиза на рекордните 146,887 милиарда $. Китайският експорт за Русия за този интервал нараства с 33,8% на годишна база - до 67,565 милиарда $, до момента в който доставките от Русия за Китай - с 37,5%, възлизайки на 79,322 милиарда $.

 

Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР