Руският посланик у нас Елеонора Митрофанова се е държала абсолютно

...
Руският посланик у нас Елеонора Митрофанова се е държала абсолютно
Коментари Харесай

Премиерът: Митрофанова, се е държала „непристойно за един дипломат 

Руският дипломат у нас Елеонора Митрофанова се е държала „ безусловно непочтено за един посланик ". Това съобщи министър председателят Кирил Петков пред публицисти. 

И добави: " Отзовахме 10 дипломата от посолството, направихме и няколко забележки, върнахме нашия дипломат за съвещания от Москва в България, което на дипломатически език значи " И вие би трябвало да извършите същото ".

По думите му идната стъпка е отзоваване на дипломат Митрофанова . „ Още не го вършим, тъй като това би било цялостно спиране на връзките. Това ще е доста по-целесъобразно, в случай че това се направи на равнище в Европейски Съюз. Няма страна, която да е го е направила ", съобщи Петков и даде за образец за кораба с български моряци в Мариупол. По думите му подбно деяние може да заплаши сънародниците ни. 

Припомняме, че тематиката за оповестяването на дипломат Митрофанова за личност нон грата беше повдигната от " Демократична България " преди дни. Предложението, което беше разисквано на съвещанието на Министерския съвет , провокира разнопосочни реакции. Срещу концепцията на Демократична България се оповестиха вицепремирът Корнелия Нинова и партия " Възраждане ". 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР