Руският посланик у нас Елеонора Митрофанова не знае какво е

...
Руският посланик у нас Елеонора Митрофанова не знае какво е
Коментари Харесай

След срещата в МВнР: Митрофанова не знае защо Русия издирва ...

Руският дипломат у нас Елеонора Митрофанова не знае какво е съответното обвиняване към Христо Грозев. Това стана ясно от нейно изказване след след срещата ѝ във външното министерство.

„ Министерството на външните работи (МВнР) ще изиска от вътрешното ведомство на Русия публична информация за какво е разгласен за търсене проверяващият публицист. Това, че е търсен, не значи, че ще бъде издирван по целия свят. Нищо не го заплашва. Това значи на първо място: Не идвай ", сподели Митрофанова.

Преди дни стана ясно, че българският проверяващ публицист Христо Грозев бе разгласен за търсене от Русия.

Митрофанова акцентира, че не е съумяла да се запознае с информацията по случая. Според нея Грозев не е разгласен за търсене по целия свят. Срещата бе в границите на половин час, а съветският дипломат я дефинира като " много градивна ". На нея е разисквано преподаването на български език в окупираните региони на Украйна от Русия и комплицираната обстановка в Запорожка област.

" Искам да подчертая едно, ние сме многонационална страна, в учебните заведения ни се учат 79 езика, един от тях е българският, даже и в Кремъл ”, сподели Митрофанова.

" Българската страна, посредством своите институции, е в непрекъснат контакт с журналиста, доста преди информацията за неговото търсене от Руската федерация да се трансформира в новинарска тематика ", това съобщи по-рано през днешния ден служебният министър председател Гълъб Донев преди началото на постоянното съвещание на Министерския съвет.

" Действията за оказване на подпомагане от страна на българското държавно управление не са реакция на напън, както настояват някои ", добави Донев.

" Отбелязвам, че България не е била осведомена по формален път от съветската страна за повдигнатите против Христо Грозев обвинявания ", уточни още той и добави: " За нас този акт е недопустим. Той съставлява посягане против свободата на словото и опит за заплашване на български жител. Затова държавното управление посредством Министерство на външните работи ще изрази формален митинг против оповестяването за търсене на българския жител Христо Грозев и ще упорства за цялостна информация по отношение на основанията за това решение ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР